Κυρίαρχος που δεν Τουμπα-ρει με τίποτα!

1Πριν από λίγες μέρες, όταν ξεκινούσαν τα play-offs πολλοί έκαναν λόγο για αμφίρροπη μάχη τεσσάρων ομάδων και μια βαθμολογία που άφηνε όλα τα ενδεχόμενα για την πρώτη θέση ανοιχτά. Ο Παναθηναϊκός βάλθηκε να τους διαψεύσει αφού μόλις μετά από 3 αγωνιστικές δείχνει να έχει καθαρίσει και να σκέφτεται από τώρα την κλήρωση της τρίτης προκριματικής φάσης του Champions League.

Με γκολ του Ταυλαρίδη στο 43’, εξαιρετικό πρόσωπο για ένα ημίχρονο και εύκολη διαχείριση του αγώνα στο δεύτερο, οι «πράσινοι» που είχαν κορυφαίο τον Ζέκα, πήραν ένα εύκολο 1-0 που τους καθιστά απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση.

Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για το «τριφύλλι» που δεν έχει δεχτεί καν γκολ, επίδοση που συνιστά ρεκόρ.

Η βαθμολογία

Παναθηναϊκός 11
ΠΑΟΚ 4
Αστέρας Τρίπολης 3
Ατρόμητος 2

Το ματς

Με «αέρα» και αίσθηση της ανωτερότητας που του έδινε αυτό το +4 από τον αντίπαλό του μπήκε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Ενώ η πρόθεση των γηπεδούχων να πιέσουν ψηλά ώστε να μην επιτρέψουν στους «πράσινους» να κυκλοφορήσουν την μπάλα όπως αυτοί θα ήθελαν ήταν εμφανής, οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου δεν έδειχναν να προβληματίζονται ιδιαίτερα.

Ήδη στο πρώτο 20λεπτο μόνο, το «τριφύλλι» είχε 69% κατοχή μπάλας και τέσσερις τελικές στην εστία του Ιτάνζ, με τον Καμερουνέζο να αντιδρά -άλλοτε πιο εύκολα κι άλλοτε δυσκολότερα- σε όλες σωστά και να κρατά το «μηδέν», τη στιγμή που όλο το επιθετικό πλάνο του «Δικεφάλου» είχε θεμελιωθεί στην υπόθεση εργασίας πως ο Μακ θα κέρδιζε τις προσωπικές μονομαχίες με τον Μπούρμπο.

Εν μέρει ο Γεωργιάδης δικαιώθηκε, αλλά… Αλλά δεν είχε υπολογίσει στην εξαιρετική αλληλοκάλυψη των «πρασίνων», αφού πότε ο Κουτρουμπής, πότε ο Πράνιτς «ντούμπλαραν» τον Σλοβάκο, αφήνοντας ημιτελείς τις εμπνεύσεις του.

Και μια και ο λόγος για εμπνεύσεις, σε ακόμη ένα ματς πολλές τέτοιες είχε ο Νίνης, ο οποίος ήταν αστείρευτη πηγή κινδύνων για τους γηπεδούχους. Η εικόνα του αγώνα ήταν τέτοια που σίγουρα όλο και κάποιος θα ‘βαλε στο μυαλό του αυτά τα περί άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου. Πως -και καλά- αυτός που χάνει ευκαιρίες, τελικά δέχεται γκολ. Από την άλλη, οι οπαδοί της ορθής λογικής θα πόνταραν τα πάντα στο… πράσινο και σε ένα τέρμα που νομοτελειακά –αργά ή γρήγορα- θα ερχόταν για το «τριφύλλι» με βάση την απόδοσή του. Τους τελευταίους δικαίωσε απόλυτα ο Ταυλαρίδης. Και το έκανε αργά,με κεφαλιά-γκολ που πανηγύρισε με το γνωστό πάθος του, λίγο πριν φύγει το πρώτο μέρος.

inner

Ήταν τέτοια η απογοήτευση του Γεωργιάδη για την εικόνα της ομάδας του πουπροχώρησε σε δύο αλλαγές ελπίζοντας πως Περέιρα και Αθανασιάδης θα έδιναν περισσότερα. Ακόμη κι έτσι, ο Κίτσιου –αν και ένα… ταπεινό δεξί μπακ- συνέχισε να αποτελεί την πιο συνεπή επιθετική απειλή του ΠΑΟΚ υπενθυμίζοντάς το με ωραία ενέργεια στο 51’.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι –παίζοντας για τη… ζωή τους- έδειξαν καλύτερο πρόσωπο, ενώ από την άλλη ο Αναστασίου και οι φωνές του μαρτυρούσαν πως μόνο δική του εντολή δεν ήταν ο λόγος της οπισθοχώρησης των παικτών του.

Στην εξέλιξη του αγώνα αποδείχθηκε πως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού συμβιβάστηκε στην ιδέα πως δεν θα έβλεπε τους παίκτες του να επαναλάβουν την εξαιρετική απόδοση του πρώτου μέρους και έπραξε με τον τρόπο που πολλές φορές είχε ζητήσει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του. Δηλαδή, χωρίς αφέλεια. Πρώτα βιολιά στην… ορχήστρα του δεν ήταν πια ο Νίνης (πολύ καλός για ένα ημίχρονο) ή ο Μπεργκ που πέρασε ως αλλαγή, αλλά ο βιονικός Ζέκα (ο κορυφαίος σε διάρκεια), ο σχεδόν αλάνθαστος Κουτρουμπής, ο οποίος πρόσθεσε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση ως χαφ και ο Σίλντενφελντ που καθάριζε ό,τι ξέφευγε από τους δύο προηγούμενους.

Η αναγκαστική αλλαγή του Αθανασιάδη έκοψε και τα τελευταία ψήγματα ενθουσιασμού των γηπεδούχων, οι οποίοι σταδιακά απλά ξέμειναν από… όλα. Από δυνάμεις, από κουράγιο, από ιδέες, από εμπνεύσεις, τη στήριξη του κόσμου που αποδοκίμασε έντονα και τελικά από ελπίδες, αφού αυτό το -7 από τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αναστασίου μίλησε απλά για τον επόμενο, τη… ρεβάνς κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Εκεί που ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει και μαθηματικά την ιστορία και να αρχίσει μια ώρα αρχύτερα τον προγραμματισμό του για την επόμενη σεζόν.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *