Κυρίτσης: “Υπάρχει κάποιος τρόπος η εφορία να βρει ποιος έχει ψηφίσει τι;” – ΒΙΝΤΕΟ

Σταθερός στην τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση “ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μένουμε – ευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει” -που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων- δήλωσε στο “MEGΑ Σαββατοκύριακο” o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Επικαλέστηκε και πάλι αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευποροτέρων” και εξήγησε ότι “η πολιτική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύλιση ενός κομματιού του βάρους από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους”.

Ερωτηθείς αν θα ξανάγραφε όσα έγραψε απάντησε ότι θα το έκανε αλλά θα τα επεξηγούσε με την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και ανά θέση στην παραγωγή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με αυτούς που ψήφισαν “ναι” αλλά “υπάρχει η πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους”. “Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι ψήφισαν ‘όχι’, πολλοί φτωχοί άνθρωποι -γιατί έτσι κατάλαβαν- ψήφισαν ‘ναι’ .Το θέμα δεν είναι ποιος ψήφισε τι, αλλά η κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους”, τόνισε.

“Υπάρχει κάποιος τρόπος η εφορία να βρει ποιος έχει ψηφίσει τι;”, διερωτήθηκε και ερωτηθείς αν ήταν μια “λάθος γραφή ή κάτι το υπερβολικό” απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας ότι “αν βάλουμε κάτω τα ποιοτικά στοιχεία της ψήφου και του δημοψηφίσματος” θα δούμε ποιες ήταν οι επιλογές.

Ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι το “Μένουμε Ευρώπη” δεν ήταν κομμάτι του δημοψηφίσματος αλλά “μια απελπισμένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συγκεντρώσει φοβισμένους ανθρώπους στην κάλπη της”.

Απαντώντας στα περί διχασμού που του καταλογίζονται είπε: “Στις 25 Ιανουαρίου, μόλις είχε αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης, είχε βγει και είχε πει ότι θέλει να εκπροσωπήσει το 40% του ‘ναι’ που είναι οι άνθρωποι που ξυπνάνε 6 το πρωί, λες κι εμείς στις 6 ξυπνάμε από τα μπουζούκια και κανείς δεν βγήκε να πει τίποτα”.

Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι “προσπάθησε να δημιουργήσει θόρυβο” επειδή ήρθε χθες ο Πούτιν κι επειδή έκλεισε η αξιολόγηση.

Δείτε το βίντεο:

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *