Κυρ. Μητσοτάκης για εξελίξεις με Τουρκία: «Αναγκαία η εθνική ενότητα, όχι σε ανεύθυνη δραματοποίηση»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Απολύτως επιβεβλημένο», χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αίτημα Ελλάδας και Κύπρου προς την Ε.Ε. για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, εφόσον, όπως αναφέρει, «υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση» των παραβατικών ενεργειών της Αγκυρας.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνει έκκληση για εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα, αφήνοντας ωστόσο και αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού. Αναφέρει συγκεκριμένα, ότι «η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της», προσθέτοντας πως «σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *