Κυρ. Μητσοτάκης: Δίνουμε μάχη για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων βρέθηκε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Σταύρο Τσίρμπα και το δημοτικό συμβούλιο, ενημερώθηκε για θέματα της περιοχής και στη συνέχεια έκανε μια σύντομη βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πολίτες.

Στο Παλαιό δημαρχείο των Αγίων Αναργύρων απ' όπου ξεκίνησε την επίσκεψη του, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο κι αφού άκουσε τα ζητήματα που τους απασχολούν επεσήμανε ότι αισθάνεται σα να γυρίζει σπίτι του.

«Έχω επισκεφτεί για πρώτη φορά τον χώρο αυτό το 2003 όταν προετοίμαζα την πρώτη μου κάθοδο στην ενωμένη τότε Β' Αθηνών και από τότε, ειδικά, η Δυτική Αθήνα, ο Δήμος (τώρα πια ενωμένος Δήμος) Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ήταν πάντα κοντά μου. Έχω πολλούς καλούς φίλους και αισθάνομαι ότι επιστρέφω στην Δυτική Αθήνα με μια διπλή ιδιότητα: Αυτή του Πρωθυπουργού, αλλά και αυτή του Βουλευτή του Δυτικού Τομέα της διασπασμένης πια Β' Αθηνών», σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως θέλησε να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη προκειμένου να ενημερωθεί από την Δημοτική αρχή για τα ζητήματα που την απασχολούν και ζητούν λύση. «Να δούμε πως μπορούμε και εμείς ως κεντρική διοίκηση να βοηθήσουμε για να επιλύσουμε κάποιες από τις χρόνιες εκκρεμότητες που αντιμετωπίζει αυτός ο Δήμος. Να ξέρετε ότι δικό μου ενδιαφέρον είναι απολύτως ανάλογο των προβλημάτων. Όσο πιο πολλά τα προβλήματα τόσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον».

Με αναφορά στην επικείμενη εκλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την χαρά και ικανοποίησή του για το γεγονός πως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, και από τη νέα γενιά με έντονη την εκπροσώπηση των γυναικών.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την πλατεία των Αγίων Αναργύρων, συνομίλησε με πολίτες, κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής ενώ τους ευχαρίστησε για τη ζεστή τους υποδοχή.

Μετά τη σύντομη «βόλτα» ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρη Μαυροειδάκο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, Μαρία Σαπέλα και πλήθος φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Εκεί εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τον αγώνα που έδωσαν όλοι μαζί προκειμένου η ΝΔ από την 7η Ιουλίου να εφαρμόσει το κυβερνητικό της σχέδιο και να κάνει καθημερινά τη ζωή των πολιτών καλύτερη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δεν ισχυρίζομαι προς Θεού ότι όλα άλλαξαν στη χώρα μέσα σε ένα εξάμηνο. Όμως το κλίμα στην Ελλάδα, σήμερα, είναι ήδη πολύ διαφορετικό από αυτό το οποίο κληρονομήσαμε. Η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, η ανάπτυξη για την οποία είχαμε μιλήσει ήδη αρχίζει και εμφανίζεται, η ανεργία αποκλιμακώνεται και το σημαντικότερο, φίλες και φίλοι, ήμασταν και παραμένουμε απολύτως συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Είπαμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ το 2020, τον μειώσαμε το 2019.

Είπαμε ότι θα μειώσουμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% το κάναμε από 1/1/2020.

Είπαμε ότι θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από το 22% στο 9% το κάναμε από 1/1/2020. Είπαμε ότι θα αλλάξουμε το ασφαλιστικό σύστημα για να διορθώσουμε τις τραγικές αδικίες και στρεβλώσεις του Νόμου Κατρούγκαλου και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει αυξήσεις στις συντάξεις, για όσους εργάζονται παραπάνω από 30 χρόνια, αυτούς δηλαδή οι οποίοι έχουν καταθέσει πολλά στο ασφαλιστικό σύστημα είναι προ των πυλών και θα νομοθετηθεί, θα γίνει Νόμος του Κράτους μέσα στον επόμενο μήνα.

Είπαμε ότι θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, σε όλες τις γειτονιές της χώρας -ειδικά στις γειτονιές του λεκανοπεδίου- και ήδη 1.500 αστυνομικοί, νέοι αστυνομικοί, έχουν προσληφθεί, έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους, έχουν ήδη πάρει τις καινούργιες τους μηχανές και τα καινούργια τους αυτοκίνητα και από αυτόν τον μήνα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους, στις πλατείες του λεκανοπεδίου.

Ειδικά, εδώ, στη Δυτική Αθήνα, όπου γνωρίζω το πρόβλημα εγκληματικότητας και το πρόβλημα ανασφάλειας το οποίο υπάρχει και η κατεύθυνση την οποία έδωσα στον Υπουργό Προστασίας του πολίτη ήταν πάρα πολύ ξεκάθαρη: Οι αστυνομικοί θα πάνε κατά προτεραιότητα στις γειτονιές και στις περιοχές όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη.

Δίνουμε μια καθημερινή μάχη να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Με τις δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες μετατρέπονται σταδιακά σε ψηφιακές, μέχρι την Παιδεία όπου τώρα βρίσκεται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ένα πολύ σημαντικό Νομοσχέδιο το οποίο απελευθερώνει τα πανεπιστήμια μας, συνδέει την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια με τη χρηματοδότηση, έτσι ώστε, τα καλά πανεπιστήμια και τα καλά τμήματα να μπορούν να παίρνουν περισσότερους πόρους από το Ελληνικό Κράτος.

Απελευθερώνεται το ερευνητικό μας δυναμικό έτσι ώστε οι ερευνητές μας να μην είναι δέσμιοι της γραφειοκρατίας. Και θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, όπως θα ακολουθήσουν και παρεμβάσεις στην Υγεία.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, αύριο θα ανακοινώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου μια σημαντική πρωτοβουλία: μαζί με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, θα υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας όπου η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα χρηματοδοτήσει την επισκευή όλων των τουαλετών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Θα γίνουν όλες οι τουαλέτες καινούργιες. Όλα τα μπάνια θα είναι καινούργια και θα προμηθεύσει επίσης τα δημόσια νοσοκομεία με καινούργια κλινοσκεπάσματα, διότι γνωρίζατε ότι πολλά από αυτά μπορεί να είναι άνω των τριάντα ετών».

Πέραν από τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στις διορθωτικές κινήσεις που γίνονται στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής ξεκαθαρίζοντας πάντως πως το σχέδιο της κυβέρνησης παραμένει σταθερό και θα υλοποιηθεί προκειμένου σύντομα να υπάρξουν αποτελέσματα.

Επίσης υπογράμμισε πως η χώρα μας σήμερα «έχει ισχυρές συμμαχίες: Έχει εξωτερική πολιτική η οποία ασκείται σε πολλαπλά επίπεδα.

Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών, όχι με ρητορικές εξάρσεις και με κούφιες κορώνες, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις οι οποίες στηρίζονται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στο πλέγμα των συμμαχιών που αργά αλλά μεθοδικά χτίζει η πατρίδα μας. Και έχουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Έχουμε, επίσης, όμως και την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι η χώρα θα προστατεύσει με όποιο τρόπο χρειάζεται όλα της τα κυριαρχικά δικαιώματα».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αμφίδρομη σχέση που θέλει να διατηρήσει με τους πολίτες διαβεβαιώνοντας: «Θέλω να ξέρετε, ότι όπως ήμουν κοντά σας και με στηρίξατε για αυτήν την σχέση την ενεργή την οποία είχαμε τόσα χρόνια όσο ήμουν βουλευτής και Υπουργός, το ίδιο θα ισχύει και τώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να κρατήσω και εγώ και οι Υπουργοί μας και οι βουλευτές μας ζωντανή αυτήν την επικοινωνία με την κοινωνία.

Δεν πρόκειται και το έχω πει πολλές φορές να δεχτώ κανένα φαινόμενο έπαρσης και αλαζονείας από κανένα στέλεχος κυβερνητικό ή στέλεχος της ΝΔ. Και ο λόγος είναι απλός.

Καλούμαστε μετά από 10 χρόνια κρίσης να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης οι οποίες διαταράχθηκαν, ταρακουνήθηκαν τα δύσκολα χρόνια τα οποία πέρασε η χώρα μας. Και ξέρω πολύ καλά ότι πολίτες και σήμερα ακόμα είναι καχύποπτοι και επιφυλακτικοί.

Αναζητούν από εμάς, είτε είμαστε κυβέρνηση, είτε είμαστε περιφέρεια κ. Περιφερειάρχα, είτε είμαστε Δήμος κ. Δήμαρχοι, απτά αποτελέσματα. Αναζητούν συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Και αυτά τους τα προσφέρουμε και θα τους τα προσφέρουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *