Κυρ. Μητσοτάκης στην «Κ»: «Ξέρω πού θέλω να είμαστε μέχρι το τέλος του χρόνου»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ετοιμος να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, «ένα αναλυτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας», όπως λέει στην «Κ», και με «κλειδωμένη» την αρχιτεκτονική της νέας κυβέρνησης, καθώς και έτοιμο νομοθετικό έργο για ένα χρόνο, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο λαός θα κρίνει», σημειώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος θέλει μέχρι το τέλος του χρόνου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει βγει οριστικά από την κρίση. Αλλωστε, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «δεν θα χάσω ούτε μία μέρα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται και στο «πρότζεκτ 2021» και στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Αμέσως μετά τις εκλογές, όπως λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην «Κ», «θα προχωρήσω στη σύσταση μιας εθνικής επιτροπής με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα.

«Η επιτροπή αυτή θα αναλάβει την προετοιμασία του 2021, της χρονιάς δηλαδή που θα γιορτάσουμε τιμώντας τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πατρίδας μας με την Ελληνική Eπανάσταση. Eχει ήδη γίνει προεργασία από το επιτελείο μου και στόχος μας είναι το 2021 να είναι μια χρονιά γιορτής για όλο τον ελληνισμό. Θα διοργανωθούν εκδηλώσεις όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με κεντρικό στόχο να ξανασυστήσουμε μια αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα σε όλον τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εχωρίζει ως πιο δύσκολη στιγμή αυτής της διαδρομής 3,5 χρόνων «την πρώτη μέρα που κάθισα στο γραφείο μου ως πρόεδρος της Ν.Δ. στη Συγγρού. “Ωχ’’, είπα μέσα μου. “Αυτό μοιάζει με βουνό”». Ομως, με μεθοδικότητα και ψυχραιμία, προχώρησε.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί. Και τελικά, δεν περάσαμε τόσες αναταράξεις», παραδέχεται σήμερα, επαναλαμβάνοντας ότι από τις πιο δύσκολες στιγμές σε αυτή την πορεία ήταν «όταν έπρεπε να διαχειριστώ τις προσωπικές επιθέσεις στην οικογένειά μου και να εξηγήσω στα παιδιά μου γιατί η μητέρα τους στοχοποιείται με αυτό τον χυδαίο τρόπο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *