Κωλύματα που δεν υπάρχουν επικαλείται η ΕΠΟ

1Μάταια φαίνεται πως προσπαθεί με τεχνάσματα να κερδίσει χρόνο η ΕΠΟ, προκειμένου να μην εφαρμόσει άμεσα τα συμφωνηθέντα μεταξύ Κοντονή και FIFA για την άμεση αποπομπή των αρχικά επτά ποινικά διωκόμενων μελών της για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ομοσπονδία φέρεται να επιχειρεί να καθυστερήσει ή ακόμη και να ματαιώσει τη διαδικασία είτε αντικαθιστώντας τους τακτικούς δικαστές, είτε παραπέμποντας το θέμα προς έγκριση στην Γενική Συνέλευση του Ιουνίου.

Όμως το ίδιο το καταστατικό της ΕΠΟ έρχεται να την εκθέσει και ουσιαστικά να την υποχρεώσει να μη χρονοτριβεί.

Συγκεκριμένα, το Άρθρο 35 του Καταστατικού που αναφέρεται στις «Εξουσίες της Εκτελεστικής Επιτροπής» (σ.σ. πρώην Διοικητικό Συμβούλιο) και ειδικότερα η παράγραφος γ), προβλέπει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει τη σύσταση ειδικών επιτροπών, εφόσον απαιτείται, οποτεδήποτε».

Επίσης, στην παράγραφο ια) του ίδιου άρθρου, προβλέπεται: «Η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να παύσει ένα πρόσωπο ή ένα όργανο ή να αποκλείσει ένα Μέλος της ΕΠΟ προσωρινά, μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση».

Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση υπάρχει και δεδικασμένο: στις 14 Οκτωβρίου 2014, το Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν άφησε τα πειθαρχικά όργανα να επιληφθούν για την τύχη του Ηρόδοτου μετά τη δολοφονία του οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, αλλά συγκρότησε τριμελή επιτροπή που εκδίκασε την υπόθεση και επέβαλε ποινές! Μέλη σε αυτή την επιτροπή ήταν νυν πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μεταξύ των όσων διώκονται για την «εγκληματική οργάνωση») και ο Βαγγέλης Τοπολιάτης.

Είναι σαφές, συνεπώς, πως η ΕΠΟ μπορεί να αποπέμψει άμεσα οποιοδήποτε μέλος της και δεν κωλύεται από το καταστατικό της.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *