Κύπρος: Έφυγε από το νησί ο τούρκος αξιωματικός που είχε ζητήσει άσυλο

Έφυγε από την Κύπρο ο τούρκος αξιωματικός που είχε ζητήσει άσυλο φτάνοντας με κότερο στο λιμάνι της Λάρνακας…

Ο πρώην Τούρκος αξιωματικός του ναυτικού ο οποίος είχε φτάσει με σκάφος πολυτελείας στην Κύπρο ζητώντας πολιτικό άσυλο από την Κυπριακή δημοκρατία έχει πλέον εγκαταλείψει το νησί, σύμφωνα με όσα δήλωσε επίσημη πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 27 Οκτωβρίου 2017.

Ο πρώην τούρκος αξιωματικός του Ναυτικού ονόματι Καντίρ Καραμάν(Kadir Karaman) και η γυναίκα του Nina Pozhidaeva (Νίνα Ποτσιντέεβα) έφτασαν στο λιμάνι της Λάρνακας με το πολυτελές σκάφος τους την πρώτη του Οκτώβρη ζητώντας άσυλο λέγοντας ότι διώκονται από τις τουρκικές αρχές για διασυνδέσεις με το κίνημα Γκιουλέν. Σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί τον ιεροκύρηκα Φετουλάχ Γκιουλέν υπεύθυνο για την διοργάνωση του αποτυχημένου τουρκικού πραξικοπήματος.

Το ζευγάρι έμενε στο σκάφος στο λιμάνι της Λάρνακας υπό την επίβλεψη της αστυνομίας για λίγες ημέρες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς σχετικά με το θέμα είχε δηλώσει ότι δεν σχολιάζει θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας του κράτους.

Η υπόθεση του Καραμάν κυκλοφόρησε πολύ στο διαδίκτυο διότι πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα μέλος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ζητά άσυλο από την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση.

Η ταυτότητα του Καραμάν αποκαλύφθηκε όταν πραγματοποίησε μια δημόσια τηλεφωνική συνδιάλεξη με έναν από τους διωκόμενους “μυστικούς ιμάμηδες” του δικτύου Γκιουλέν.

Η τουρκική αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έρευνες και στην κατοικία του και ακολούθως βγήκε ένταλμα άμεσης σύλληψης του, ωστόσο ο Καραμάν πρόλαβε και έφυγε από το λιμάνι της Μερσίνης.

Όταν έφτασε στη Λάρνακα μια μέρα μετά ζήτησε πολιτικό άσυλο λέγοντα στην αστυνομία ότι οι τουρκικές αρχές τον κυνηγούν ως ύποπτο “γκιουλενιστή”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *