Κ.Χατζηδάκης: Καταγγελία για 424 προσλήψεις της κυβέρνησης σε ένα μόνο οργανισμό

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, προέβη σε καταγγελία σχετικά με τις 424 προσλήψεις που έγιναν μέσα σε ένα χρόνο στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ).

Οπως υποστηρίζει ο ίδιος στην καταγγελία του, η ΕΕΣΤΥ από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 έκανε 424 νέες προσλήψεις μέσω αποφάσεων για ανάθεση έργου.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο ίδιος επισημαίνει πως «τις προσλήψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρηματοδοτεί μέσω ΓΑΙΑΟΣΕ ο Έλληνας φορολογούμενος».

Η ερώτηση που κατέθεσε ο Κ. Χατζηδάκης:

«Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τις προσλήψεις στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) –θυγατρική του ΟΣΕ- ξεπερνούν κάθε φαντασία, δηλώνει ο Κωστής Χατζηδάκης στην ερώτησή του στους υπουργούς Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως σε μια εταιρία με μόνιμο προσωπικό γύρω στα 400 άτομα, με βάση τα στοιχεία από τη Διαύγεια προκύπτει το εξής:

Από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 υπεγράφησαν 424 νέες προσλήψεις μέσω αποφάσεων για ανάθεση έργου.

Επειδή η εταιρία είναι υπό ιδιωτικοποίηση, ο Κωστής Χατζηδάκης καταγγέλλει πως η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις προσλήψεις με το εξής τέχνασμα: Αυξάνει τα έσοδα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συντήρηση τροχαίου υλικού και, στη συνέχεια, για να μην επιβαρυνθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα συμψηφίζει με τα μισθώματα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επρόκειτο να καταβάλει στην ΓΑΙΑΟΣΕ (η οποία είναι ο διαχειριστής του τροχαίου υλικού του Δημοσίου).
Με άλλα λόγια, τις προσλήψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρηματοδοτεί μέσω ΓΑΙΑΟΣΕ ο Έλληνας φορολογούμενος!

Αυτά είναι τα εξής ερωτήματα που έθεσε ο βουλευτής της ΝΔ:

Διαψεύδουν την ακρίβεια των στοιχείων της Διαύγειας, με δεδομένο ότι είναι στη διάθεση και των ιδίων τα 424 links των αποφάσεων με τις οποίες επιβεβαιώνονται οι προσλήψεις;

Διαψεύδουν ότι το κόστος των προσλήψεων αυτών θα καλυφθεί μέσω ΓΑΙΑΟΣΕ από τους φορολογούμενους;

Προτίθεται κάποιος να δείξει τη στοιχειώδη ευαισθησία παραιτούμενος από τη θέση του για αυτά τα απίστευτα σκάνδαλα;»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *