Ληστεία Κηφισιάς: Πρόθεση να βασανίσουν την οικογένεια είχαν οι σεσημασμένοι – Γιατί δεν αντέδρασε ο σκύλος

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αδερφού του άτυχου Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος μένει στη διπλανή μεζονέτα της οδού Κηφισού, στην Κηφισιά, αποκάλυψε στην ΕΛ. ΑΣ. ότι πριν από την εισβολή στο σπίτι του αδερφού του, οι δράστες προσπάθησαν να μπουν στο δικό του.

Όμως, η ύπαρξη συναγερμού πιθανότατα ήταν το στοιχείο, το οποίο την τελευταία στιγμή τους απέτρεψε. Αυτός είναι και ο λόγος που στην εξώπορτα του σπιτιού του υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι ληστές, εκτός από κουκούλες, φορούσαν και γάντια και αυτό «λέει» στους αστυνομικούς ότι πιθανότατα είναι σεσημασμένοι, ενώ, εκτός από το εννιάρι πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησαν τον 52χρονο και το διαρρηκτικό εργαλείο, το οποίο στην γλώσσα των παρανόμων ονομάζεται «σκύλα» και χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν στο κεφάλι το θύμα τους, φέρεται να είχαν πάνω τους και αναισθητικό σπρέι, με το οποίο ψέκασαν τον σκύλο της οικογένειας, γι’ αυτό και δεν αντέδρασε.

Οι αστυνομικοί του Διαρρηκτών δείχνουν αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουν στα χέρια τους την ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι είναι πιθανότατα αλλοδαποί και ενήργησαν με πρωτοφανή αγριότητα και επιπολαιότητα. Εκτιμάται, δε, ότι εισέβαλαν στο υπνοδωμάτιο της οικογένειας για να βασανίσουν τον Ελληνοαυστριακό επιχειρηματία και την σύζυγό του και να τους κρατήσουν ομήρους, έτσι ώστε να τους αποκαλύψουν πού κρύβουν τα κοσμήματα και τα μετρητά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, Χαρά Ξυλά, δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το σοκ και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του 52χρονου στο νοσοκομείο. Ακόμα δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση, ωστόσο εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει πιθανότατα αύριο, ενώ όλες οι συνεννοήσεις γίνονται μέσω του αδερφού του, ο οποίος είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Σύμφωνα με νεώτερο ανακοινωθέν από το «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται ο 52χρονος, «ο ασθενής Σ.Α βρίσκεται στη ΜΕΘ του ΓΝΑ “Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”, σε σταθερή κατάσταση και χωρίς να παρουσιάζει επιδείνωση. Ευρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής και καταστολή. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει πολύ κρίσιμη».

Ο 52χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις από γενικούς χειρουργούς, θωρακοχειρουργούς και ουρολόγους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα βαρύτατα τραύματά του και η ακατάσχετη αιμορραγία που αυτά προκάλεσαν.

Είναι ενδεικτικό ότι χρειάστηκε περισσότερες από 20 μονάδες αίματος, στην προσπάθεια να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά -μάλιστα, φίλοι της οικογένειας απηύθυναν χθες το βράδυ έκκληση μέσω των social media για την άμεση προσέλευση στην Αιμοδοσία του νοσοκομείου όσων μπορούσαν να δώσουν αίμα για τον 52χρονο, καθώς ανήκει στην κατηγορία όσων έχουν την σπάνια ομάδα 0 ρέζους αρνητικό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *