Λούκα Ντόντσιτς: Το νέο ρεσιτάλ

Λούκα Ντόντσιτς: Το νέο ρεσιτάλ

Ο Λούκα Ντόντσιτς ξεπέρασε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς με το τριπλ-νταμπλ που πέτυχε κόντρα στο Τορόντο και ανάγκασε τους πάντες να υποκλιθούν. Ξανά (VIDEO).

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει δώσει ήδη πολλές αφορμές να δημιουργηθεί θόρυβος για αυτόν στο ΝΒΑ. Σε όλες αυτές (και είναι δεκάδες) μπορείτε να προσθέσετε άλλη μία. Την χθεσινή εμφάνισή του κόντρα στο Τορόντο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο προσπάθησε ως ένα βαθμό μόνος του να πάρει τη νίκη για την ομάδα του. Εν τέλει δεν τα κατάφερε. Τα ρεκόρ του, πάντως, τα έκανε. Για άλλη μία φορά.

Κόντρα στους Ράπτορς ο 19χρονος Σλοβένος έγινε κατ' αρχάς ο πρώτος παίκτης που σημείωσε για δεύτερη φορά τριπλ-νταμπλ χωρίς να έχει κλείσει τα 20 χρόνια. Συν τοις άλλοις, όμως, έγινε μόλις ο πρώτος παίκτης κάτω από 20 ετών στην ιστορία του ΝΒΑ που έκανε τριπλ-νταμπλ, πετυχαίνοντας παράλληλα πάνω από 30 πόντους. Για την ιστορία, έβαλε 35. Αριθμός που ισοδυναμεί και αυτός με ρεκόρ, έστω και ατομικό.

Για όσους θέλουν και εικόνα, πέρα από στατιστικά, ιδού…

Πάμε όμως πάλι στους αριθμούς. Με την χθεσινή επίδοση ο Ντόντσιτς ξεπέρασε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, που είχε κάνει τριπλ-νταμπλ βάζοντας στο ίδιο παιχνίδι (στις 9/4/2005 κόντρα στους Μπακς) 30 πόντους σε ηλικία 20 ετών και 100 ημερών. Ο Ντόντσιτς θα κλείσει τα 20 του χρόνια στις 28 Φεβρουαρίου. Επίσης, ο Σλοβένος έγινε μόλις ο 4ος ρούκι τα τελευταία 35 χρόνια που κατέγραψε τριπλ-νταμπλ με 35 πόντους στον ίδιο αγώνα, κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (1985), ο Τζέισον Κιντ (1995) και ο Στέφεν Κάρι (2010).

Όλα αυτά, βέβαια, δεν απασχολούν ιδιαίτερα τον άσο των Μάβερικς… "Αυτό που με απασχολεί είναι η νίκη", έλεγε μετά το ματς ο Σλοβένος. "Το τριπλ-νταμπλ είναι σίγουρα κάτι το ιδιαίτερο, αλλά θα ήταν ακόμα περισσότερο εάν παίρναμε και τη νίκη". Αυτό δεν συνέβη. Το Ντάλας έπεσε στο 22-27 και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στην κούρσα των δυτικών playoffs, τα οποία απομακρύνονται με ταχύ ρυθμό. Ο Ντόντσιτς, βέβαια, συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους αντιπάλους του…

"Δεν μπορούσαμε να τον βγάλουμε εκτός ρυθμού επειδή έπαιζε χαμηλά και είναι δυνατός. Με ένα ξεπέταγμα βρισκόταν στην ρακέτα. Και όταν του δίναμε αρκετές βοήθειες, θα κρεμόταν στον αέρα μέχρι την τελευταία στιγμή και θα έδινε μία απίστευτη πάσα με τα δύο χέρια στην δεξιά γωνία. Είναι το κάτι άλλο", δήλωσε αναφερόμενος στον Σλοβένο ο Νικ Νερς, προπονητής των Ράπτορς.

Ο Λούκα Ντόντσιτς ίσως να μην συγκέντρωσε αρκετές ψήφους για να πάρει το χρίσμα του βασικού στο Ολ-Σταρ Γκέιμ της Σάρλοτ. Με τέτοιες εμφανίσεις, πάντως, μοιάζει αδύνατο να τον παραλείψουν οι προπονητές στις επιλογές των αναπληρωματικών. Κι ας μην κερδίζει άλλο παιχνίδι το Ντάλας μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου…

Photo credits: AP Photo/LM Otero

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *