Μάθετε πότε πρέπει να πίνουμε ζεστό και πότε κρύο νερό

5Το νερό είναι πηγή ζωής και είναι σημαντικό να καταναλώνουμε καθημερινά άφθονο νερό για να είμαστε υγιείς. Γνωρίζετε όμως ότι ακόμα και η θερμοκρασία του παίζει ρόλο; Έχει σημασία αν είναι ζεστό, χλιαρό ή κρύο;

Καταρχήν όταν μιλάμε για κρύο νερό θεωρούμε ότι είναι μερικούς βαθμούς ψυχρότερο από τη θερμοκρασία δωματίου. Ενώ ζεστό θεωρείται το νερό που είναι 4-5 βαθμούς θερμότερο από τη θερμοκρασία δωματίου. Μην ξεχνάμε ότι στην κατανάλωση νερού τα άκρα δεν προτείνονται δηλ.το παγωμένο και το καuτό νερό είναι εκτός.

Πότε πρέπει να πίνουμε κρύο νερό Κατά τη διάρκεια της άσκησης

Κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται και ηεφίδρωσηείναι ένας μηχανισμός με τον οποίο το σώμα προσπαθεί να κρυώσει. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χάσετε υγρά και είναι σημαντικό να τα αναπληρώσετε. Όταν πίνετε κρύο νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης, το νερό δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα ταυτόχρονα.

Όταν έχετε πυρετό

Όταν έχετε πυρετό είναι σημαντικό να πάρετε αρκετά υγρά για να βοηθήσετε το σώμα σας να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις και τα βακτηρίδια. Προσθέστε λίγο λεμόνι και θαλασσινό αλάτι στο νερό σας για να αποκαταστήσετε τους ηλεκτρολύτες που χάνονται. Το κρύο νερό θα δροσίσει το σώμα σας από τον πυρετό και θα το θεραπεύσει.

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

Το κρύο νερό επιταχύνει τον μεταβολισμό και σας βοηθά να χάσετε extra 70 θερμίδες ανά ημέρα. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, τότε είναι καλό να γνωρίζουμε ότι 8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι το ίδιο όπως το περπάτημα για περίπου 15 λεπτά.

Πότε πρέπει να πίνουμε ζεστό νερό Όταν έχουμε πεπτικά προβλήματα

Το ζεστό νερό το πρωί μπορεί να βελτιώσει την πέψη κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Αν πίνετε κρύο νερό μετά από ένα γεύμα, το σώμα θα δυσκολευτεί να αφομοιώσει την τροφή, οπότε θα πρέπει το νερό να είναι χλιαρό προς ζεστό.

Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης

Όταν θέλετε να απελευθερώσετε το σώμα σας από τις τοξίνες, συνιστάται να ξεκινήσετε τη μέρα σας με χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού. Εκτός από το λεμόνι μπορείτε να προσθέσετε αγγούρι, μέντα, μήλο ή κανέλα, τα οποία βοηθούν επίσης με την αποτοξίνωση.

Όταν αισθάνεστε πόνο

Αν αντιμετωπίζετε συχνά πονοκεφάλους ή κάποιες άλλες ήπιες φλεγμονές, είναι καλύτερα να πίνετε ζεστό νερό. Διεγείpει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που παλεύουν με σοβαρές κράμπες.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *