Μάρα Μεϊμαρίδη: Υπάρχει μαύρη μαγεία, δεν υπάρχουν διαβολικά πνεύματα, είναι δημιουργήματα του νου

Μάρα Μεϊμαρίδη: Υπάρχει μαύρη μαγεία, δεν υπάρχουν διαβολικά πνεύματα, είναι δημιουργήματα του νου

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωσή της πως έχει βάλει στόχο να βρει τον αληθινό τάφο του Αγαμέμνονα

Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2Night Show» ήταν το βράδυ της Τετάρτης η Μάρα Μεϊμαρίδη. Η γνωστή συγγραφέας μίλησε για πολλά και τα περισσότερα εξ’ αυτών προκαλούν αίσθηση.

Συγκεκριμένα:

Για τη θρησκεία είπε: «Είναι αλήθεια πως μπορείς να φέρεις κοντά σου κάποιον που αγαπάς. Βαφτίστηκα Χριστιανή Ορθόδοξη, δεν με ρώτησαν. Σκέφτηκα να αλλάξω θρησκεία αλλά βαρέθηκα… οι απόψεις και οι γνώσεις αφορούν εμένα. Σκέφτηκα να στραφώ στον βουδισμό, αλλά μπαίνεις, πάλι, σε τριπάκια όπου καθοδηγείσαι από κάποια εκκλησία να ποιείς αυτά που πρεσβεύει, οπότε πορεύσου μόνη σου». Και πρόσθεσε: «Έχω κάνει ένα σύλλογο, είναι φιλοσοφικός και πνευματικός. Τα προβλήματα σχέσεων είναι εύκολα, της φιλοσοφίας είναι δύσκολα».

Για τη μαύρη μαγεία είπε: «Ο Άγιος Κυπριανός λύνει τη μαύρη μαγεία, που σημαίνει ότι υπάρχει. Από τότε που βγήκαν οι «Μάγισσες της Σμύρνης» με ρωτάνε όλοι για τα μάγια. Τα μάγια δεν είναι τίποτα άλλο από μια αλλαγή ενέργειας που δημιουργεί το ίδιο το μυαλό. Είναι συνεργασία συνειδητού και ασυνείδητου. Είναι απλά εξηγήσιμο. Δύσκολο να γίνει. Για παράδειγμα ένα μαγικό που έχει και γούστο: έρχεται μία κοπέλα στα 37 και λέει ότι δε μπορεί να βρει άντρα. Της λέω θα κάτσεις μόνη σου, θα ανάψεις ένα κεράκι θα κοιτάξεις τη φλόγα και θα συγκεντρωθείς. Και θα πεις εγώ θέλω έναν άνδρα, φλόγα-σύμπαν-Κατίνα και να περιγράφει πως τον θέλει, το υποσυνείδητο πιάνει αυτή την έντονη επιθυμία που έχει. Δεν υπάρχουν διαβολικά πνεύματα, είναι δημιουργήματα του νου. Σε κάθε ιστορία υπάρχει πάντα το καλό και το κακό για να έχει ενδιαφέρον. Η δικιά σου εντονότατη επιθυμία φέρνει το αποτέλεσμα».

Στην ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου αν είναι αφορισμένη από την εκκλησία, απάντησε: «Δεν ξέρω αν είμαι, αλλά δεν θα μου έπεφτε η μύτη αν με αφορίσουν. Η Ζαν Νταρκ, ο Καζαντζάκης κι εγώ»!

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της πως ο τάφος του Αγαμέμνονα δεν βρίσκεται στις Μυκήνες και η ίδια έχει βάλει στόχο στη ζωή της να βρει τον αληθινό. Εξήγησε, δε, μεταξύ άλλων πως η σκέψη αυτή τής έχει καρφωθεί από το 1996 και πως η ίδια πιστεύει ότι στις Μυκήνες ο τάφος είναι είτε των Πελοπιδών είτε των Ηρακλειδών. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει μία ομάδα «Τα Σμυρνιοπουλάκια» που ψάχνουν να ανακαλύψουν το μέρος και πως έχει μία ιδέα για το πού βρίσκεται ο πραγματικός τάφος.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ NEWSBEAST ΣΤΟ GOOGLE NEWSΠηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *