Μάσιμο Καρέρα: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον κόουτς της ΑΕΚ

Μάσιμο Καρέρα: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον κόουτς της ΑΕΚ

Ανήμερα της παρουσίασης του Μάσιμο Καρέρα από την ΑΕΚ, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πέντε πιο σημαντικά πράγματα για τον νέο προπονητή της Ένωσης. Ποδόσφαιρο έως τα 44, καταδίκη για δολοφονία, Γιουβέντους και πρωτάθλημα.

Εποχή Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ. Μόλις μερικές ώρες πριν από την επίσημη παρουσίαση του Ιταλού κόουτς από τους κιτρινόμαυρους, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πέντε βασικότερα πράγματα από τη ζωή του νέου προπονητή της Ένωσης. Ο Ιταλός δεν είναι απλή περίπτωση, γράφει και βιβλίο…

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟ '13

Η στιγμή που σημάδεψε τον Καρέρα συνέβη το 2011. Πρωτοχρονιά και ο Ιταλός προπονητής εμπλέκεται σε θανατηφόρο ατύχημα σε ιταλικό αυτοκινητόδρομο. Τραγική συνέπεια: Δύο 23χρονες φοιτήτριες νεκρές! Το 2013 το δικαστήριο κατόπιν ερευνών σημειώνει πως ο Καρέρα είχε χρόνο να αντιδράσει πριν από τη μοιραία στιγμή και τον καταδικάζει σε 30 μήνες φυλάκισης με αναστολή. Οι τίτλοι που συνόδευαν αργότερα ειδήσεις για τον Ιταλό προπονητή, ειδικότερα στην Αγγλία, δεν ήταν ό,τι καλύτερο.

Τίτλος της βρετανικής Metro το 2016

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕ

Και πώς τα φέρνει η ζωή και ο Μάσιμο Καρέρα γίνεται πρώτος προπονητής της Γιουβέντους! Υπηρεσιακός μεν, πρώτος δε. Ο Κόντε και ο άμεσος βοηθός του Αλέσιο, μπαίνουν στον "πάγο" λόγω εμπλοκής των ονομάτων τους σε σκάνδαλο χειραγώγησης αγώνων. Το 2012, λοιπόν, ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ καθοδηγεί την "Μεγάλη Κυρία" και κάνει 7 νίκες και 3 ισοπαλίες. Το σπουδαιότερο αποτέλεσμά του ήταν η νίκη επί της Νάπολι στο Σούπερ Καπ Ιταλίας που διεξήχθη στο Πεκίνο.

Αργότερα, η τιμωρία του βοηθού του Κόντε, Αλέσιο λήγει νωρίτερα και αναλαμβάνει εκείνος και ο Καρέρα επιστρέφει στα παλιότερα καθήκοντά του.

ΑΠΟ ΒΟΗΘΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

To 2016 αντί ν' ακολουθεί τον Αντόνιο Κόντε, μετά από την κοινή τους θητεία και στην εθνική Ιταλίας, αποφασίζει να πάρει τη θέση βοηθού προπονητή στην Σπαρτάκ Μόσχας. Ιούλιο προσελήφθη και μέσα Αυγούστου έγινε ο headcoach της μοσχοβίτικης ομάδας. Αυτή, μάλλον, ήταν η πιο σωστή απόφαση της ζωής του, διότι θα μπορούσε να κάθεται στο πλευρό του Κόντε στην Τσέλσι.

O Καρέρα στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ο Καρέρα, όμως, τράβηξε το δρόμο προς Ρωσία, από βοηθός έγινε πρώτος και κατέκτησε πρωτάθλημα. Οι οπαδοί της Σπαρτάκ τον λάτρεψαν. Ίσως ο Καρέρα να είναι από τους λίγους τεχνικούς που οι οπαδοί τους στάθηκαν τόσο έντονα και πήγαν κόντρα στη διοίκησή τους όταν πάρθηκε η απόφαση της απομάκρυνσής του.

Η ΜΑΡΤΙΝΑ ΚΑΙ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ, ΟΙ ΚΟΡΕΣ

Ο Καρέρα έχει δύο κόρες. To 1990 γεννήθηκε η Φραντζέσκα και το 1995 η Μαρτίνα. Οι θυγατέρες του προπονητή της ΑΕΚ έχουν γίνει θέμα στην Ιταλία ουκ ολίγες φορές. Το εντυπωσιακό παρουσιαστικό τους κινητοποιεί τους φωτογράφους σε κάθε επίσημη εμφάνισή τους. Στα προφίλ τους στο Instagram, αξίζει να σημειωθεί πως επικρατεί το αδιαχώρητο από κιτρινόμαυρο μηνύματα θαυμασμού.

ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΩΣ ΤΑ 44

Ο Μάσιμο Καρέρα φορούσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μέχρι τα 44 του χρόνια. Τους μεγαλύτερους του τίτλους τους πανηγύρισε με την Γιουβέντους. Στην ιταλική ομάδα ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ αγωνίστηκε για πέντε χρόνια, γράφοντας 156 συμμετοχές. Μετά από τη Γιούβε φόρεσε τη φανέλα της Αταλάντα για 7 χρόνια. Ένας από τους λόγους που έπαιξε τόσα χρόνια ποδόσφαιρο, λέει ο ίδιος πως ήταν ο γυμναστής που έφερε μαζί του στην Ένωση, Τζόρτζιο ντε Ουρμπάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ίβιτς διορθώνει το ποδοσφαιρικό παρατράγουδο
Καρέρα σε παίκτες ΑΕΚ: "Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, σε πέντε λεπτά όλοι έξω"
Γιατί ο Ολιβέιρα είναι ο καλύτερος φορ του πρωταθλήματος

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *