Μήνυση του Γιάννη Ζουγανέλη κατά του εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι

Μήνυση του Γιάννη Ζουγανέλη κατά του εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι

Αφορμή για την κόντρα αποτέλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού καλλιτέχνη για τους μετανάστες

Με μήνυση απάντησε ο Γιάννης Ζουγανέλης στην μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, πριν από περίπου τέσσερις μήνες, ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι Παν. Δημητράς με αφορμή δηλώσεις του για τους μετανάστες.

Στην μήνυση του ο γνωστός καλλιτέχνης κατηγορεί τον εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, ψευδή αναφορά επικαλούμενος τις αναφορές του τόσο στις αρχές όσο και στο Facebook.

Η κόντρα μεταξύ των κ.κ. Ζουγανέλη και Δημητρά ξεκίνησε με αφορμή δηλώσεις του πρώτου σχετικά με το μεταναστευτικό. Όπως αναφέρει στη μήνυση του ο κ. Ζουγανέλης η επίμαχη δήλωση ««κινητοποίησε» τον επαγγελματία (όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα) δικαιωματιστή – ανθρωπιστή και εγκαλούμενο Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος έσπευσε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας….».

Ο μηνυτής εκφράζει τη βεβαιότητα πως σκοπός του εγκαλούμενου ήταν «να με κατασυκοφαντήσει και να με κατεξευτελίσει με αοριστολογίες, έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού, αφού δεν περίμενε καν την εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, την εξέλιξη και ωρίμανση της δικογραφίας, αλλά έσπευσε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα που διατηρεί την μηνυτήρια αναφορά του».

Μάλιστα, αναφέρεται και σε ανάρτηση του κ. Δημητρά την οποία χαρακτηρίζει «πράξη βίας» σε βάρος του.

Ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρει πως «την ανάρτηση αυτή, την αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του, προκειμένου να πληροφορηθούν ακόμη και όσοι δεν είχαν, ήδη, πληροφορηθεί ότι είμαι «ρατσιστής» και συμπληρώνει : «Αποτέλεσμα ήταν η δημόσια διαπόμπευση μου, ο εξευτελισμός μου και η υποκίνηση πράξεων μίσους απέναντι μου. Όπου και εάν βρισκόμουν, με ρωτούσαν αν έχω προβλήματα με τον νόμο, όλοι είχαν διαβάσει τα «κείμενα περί ρατσισμού», όλοι με ρωτούσαν τι ακριβώς διημείφθη, ενώ αποκορύφωμα ήταν, ότι για λίγες μέρες, η διεθνής εταιρεία Google, η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο Youtube, απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, στο επαγγελματικό μου κανάλι, στον συγκεκριμένο ιστότοπο, με ταυτόχρονη απαγόρευση οποιουδήποτε βίντεο είχα αναρτήσει, με αποτελέσματα που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *