Μήπως έχετε συγγένεια με τον Τσένγκις Χαν; Τι αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη

16Γνωρίζατε ότι περίπου το 0,5% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσε να είναι απόγονοι του Τζένγκις Χαν;Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό διαπίστωσε ότι ο θρυλικός πολεμιστής του 13ου αιώνα που κυβέρνησε την μεγαλύτερη αυτοκρατορία στην ιστορία έχει αφήσει το γονιδιακό του στίγμα στις επόμενες γενιές

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου το 8% των ανδρών (περίπου 16.000.000 άτομα) που κατοικούν στην πρώην αυτοκρατορία των Μογγόλων φέρουν σχεδόν ταυτόσημα Υ-χρωμοσώματα. Επιπλέον, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα γονίδια τους χρονολογούνται στη Μογγολία περίπου 1.000 χρόνια πριν.

Φυσικά, δεδομένου ότι το σώμα του Τζένγκις Χαν δεν έχει ανακτηθεί και έτσι το DNA του δεν έχει προσδιορισθεί, είναι αδύνατον να συνδεθούν οριστικά με τη χρωμοσωμική καταγωγή του. Ωστόσο, δεδομένου της περιβόητης συμπεριφορά Χαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, ο ίδιος φαίνεται πιθανός υποψήφιος αυτής της γονιδιακής αλυσίδας.

Ένας από τους γιους του Χαν πιστεύεται ότι είχε 40 γιους ένας από τους εγγονούς του, είχε 22 γιους ενώ κάθε χρόνο πρόσθετε 30 παρθένες στο χαρέμι του κάθε χρόνο, έτσι ένας Θεός ξέρει πόσα παιδιά είχε.

Αυτό ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για το χρωμόσωμα του Χαν να εξαπλωθεί μέσω του πληθυσμού, αφήνοντας μια γενετική κληρονομιά που μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει σε ένα απίστευτο αριθμό ανθρώπων σήμερα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *