Μακέντα: “Έπρεπε να πάρω την ευθύνη”

Μακέντα: "Έπρεπε να πάρω την ευθύνη"

Ο Φεντερίκο Μακέντα μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ μίλησε για το πέναλτι που εκτέλεσε και ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό ενώ στάθηκε στο χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του.

Ελλείψει του Τάσου Χατζηγιοβάνη από τον αγωνιστικό χώρο ο Φεντερίκο Μακέντα βγήκε μπροστά και ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός.

Ο Ιταλός που είχε χάσει το προηγούμενο κόντρα στον Ολυμπιακό δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε για το τριφύλλι στο ματς με τον ΟΦΗ. Ο Μακέντα μίλησε για το πέναλτι, για τη νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του αλλά και για τη βοήθεια που προσφέρει ο Περέα στην ομάδα και τον ίδιο:

«Ήταν δύσκολο ματς. Είχαμε καλή νοοτροπία., Ξέραμε πως πρέπει να παλέψουμε ως ομάδα. Κάναμε καλή δουλειά. Έχουμε μια μικρή απογοήτευση όμως, όπως πήγε το ματς χάσαμε δύο βαθμούς. Με παίκτη λιγότερο δεν είναι εύκολο. Είχαμε χαρακτήρα».

Για το πέναλτι που εκτέλεσε αν και το είχε χάσει με τον ΟΣΦΠ:
«Δεν το σκεφτόμουν. Ήξερα πως δεν έπρεπε να κάνω λάθος. Έπρεπε να βγω μπροστά να πάρω την ευθύνη».

Για το αν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις:
«Όλοι ήξεραν πως θα πάρω εγώ το πέναλτι. Πάλι καλά, ευχαριστώ τον Θεό που όλα πήγαν καλά».

Για την θέση του σε περιφερειακό ρόλο:
«Δεν ήταν εύκολο, κακός αγωνιστικός χώρος. Μου αρέσει να παίζω περισσότερο ως δεκάρι. Με βοηθά ο Περέα και πάει καλά για την ομάδα. Όλοι κάνουν το καλύτερο στην προπόνηση κι έτσι πρέπει να είναι στον Παναθηναϊκό. Είναι καλό να έχουμε… πεινασμένους παίκτες».

Για τον πανηγυρισμό του:
«Ήταν πείραγμα όπως πάντα. Καλοί οπαδοί, προσπάθησαν να με κάνουν να αστοχήσω. Δεν έχω κάτι εναντίον τους».

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *