Μακαρόνια με κεφτέδες και κόκκινη σάλτσα

Μην το σκέφτεσαι! Σήμερα φτιάξε κάτι απλό, εύκολο και τόσο νόστιμο που θα σε ευχαριστήσουν όσοι τους το σερβρίρεις, από τις…
κολλητές που θα έρθουν για βραδιά με dvds μέχρι τα πιτσιρίκια σου που συνήθως γκρινιάζουν για το φαγητό. Μακαρόνια με κεφτέδες και κόκκινη σάλτσα! Μαγικό φαγητό!

Για την συνταγή θα χρειαστείς:

Για τους κεφτέδες:

800 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 φλιτζάνι φρέσκο ψωμί ( σε ψίχουλα)
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαιντανό
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
1 αυγό χτυπημένο

Για την σάλτσα:

¾ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
800 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
1 δοχείο σάλτσα ντομάτας
¾ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
½ του γλυκού μαύρο πιπέρι

Πώς θα το ετοιμάσεις:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ψωμί, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το ¼ του γλυκού μαύρο πιπέρι, το σκόρδο και το χτυπημένο αυγό.

Ανακάτεψε καλά τα υλικά και σχημάτισε 12 κεφτέδες. Βάλε τους κεφτέδες στο ψυγείο μέχρι να τους χρησιμοποιήσεις.

Στη συνέχεια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σόταρε τα κρεμμύδια, το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάλε τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη και την δάφνη και ανακάτεψε.

Κάλυψε την κατσαρόλα και σιγόβρασε τα υλικά για περίπου 90 λεπτά. Τέλος βάλε στην σάλτσα που έφτιαξες τον βασιλικό, ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τους κεφτέδες και σιγόβρασε για ακόμη 30 λεπτά.

Σέρβιρε με μακαρόνια της επιλογής σου σε ένα μεγάλο πιάτο και πάνω από τα μακαρόνια βάλε τους κεφτέδες και αρκετή σάλτσα. Για να ολοκληρώσεις το πιάτο βάλε ένα φύλλο βασιλικού και σέρβιρε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *