Μελέτη αποκαλύπτει πώς η θρησκεία επηρεάζει τα πιστεύω μας για τους εξωγήινους

1Πιστεύετε στους εξωγήινους;

Μελέτη αποκαλύπτει πώς η θρησκεία επηρεάζει την πιθανότητα των πιστεύω μας για τους εξωγήινους μας λέει ο αστρονόμος David Weintraub από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Τενεσί και έχει γράψει ένα βιβλίο το οποίο αναφέρει το πόσο πιθανό είναι για τις θρησκείες να τους δεχτούν.

Η μελέτη αποκαλύπτει:

Το 55% των Άθεων πιστεύουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι

Το 44% των μουσουλμάνων

Το 37% από τους Εβραίους

Το 32% των Χριστιανών πιστεύουν σε εξωγήινους

Ο καθηγητής Weintraub πιστεύει ότι οι ασιατικές θρησκείες θα έχουν τις λιγότερες δυσκολίες στην αποδοχή της ανακάλυψης εξωγήινης ζωής

Με περίπου το ένα τρίτο των Αμερικανών να πιστεύουν σε εξωγήινους, και εξωπλανήτες που ανακαλύφθηκαν που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή, δεν είναι πλέον ασυνήθιστο να πιστεύουν στην ύπαρξη τους.

Πολύ λίγοι από εμάς έχουν σκεφτεί σοβαρά για την εξωγήινη ζωή, αν πρόκειται για ιούς ή μονοκύτταρα πλάσματα ή δίποδα με πιλοτικά διαγαλαξιακά διαστημόπλοια, και τι μπορεί να σημαίνει για τις προσωπικές μας πεποιθήσεις [και] τις σχέσεις μας με το θείο.

Ο καθηγητής Weintraub πιστεύει επίσης ότι οι ασιατικές θρησκείες θα έχουν τις λιγότερες δυσκολίες στην αποδοχή της ανακάλυψης εξωγήινης ζωής, γιατί οι ινδουιστές στοχαστές έχουν σκεφτεί ότι οι άνθρωποι μπορούν να μετενσαρκωθούν ως εξωγήινοι, και το αντίστροφο, ενώ στη βουδιστική κοσμολογία περιλαμβάνει χιλιάδες κατοικημένων κόσμων.

Το Κοράνι φαίνεται να υποστηρίζει την ιδέα ότι υπάρχουν πνευματικά όντα σε άλλους πλανήτες, αλλά σημειώνει ότι αυτά τα όντα δεν μπορούν να ασκήσουν το Ισλάμ όπως ασκείται στη Γη.

Ωστόσο, ο καθηγητής Weintraub βρήκε από ιουδαϊκές γραφές και γραπτά ραβίνων που υπαινίσσονται την ύπαρξη των εξωγήινων. Οι λίγοι Ταλμούδ και Καμπάλα σχετικά με το θέμα ισχυρίζονται ότι ο χώρος είναι άπειρος και περιέχει ένα δυνητικά άπειρο αριθμό κόσμων και ότι τίποτα δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Οι Εβραίοι δεν πιστεύουν ότι η ανακάλυψη της εξωγήινης νοημοσύνης θα έχει μεγάλη επίδραση πάνω τους, παραθέτοντας έναν εβραϊκό ανθρωπολόγο και λόγιο, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σχέση μεταξύ Εβραίων και Θεού δεν θα πρέπει να επηρεαστεί στο παραμικρό από «την ύπαρξη άλλων μορφών ζωής, που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από επιστημονικές πραγματικότητες ή παν-ανθρώπινες αλλαγές συμπεριφοράς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *