Μεταθέτουν τους επικεφαλής των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν

Μετατίθενται ο διοικητής των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και ο διοικητής της μεραρχίας.

Συγκεκριμένα, έλαβαν «φύλλο πορείας» για άλλη θέση ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ο επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι».

Διαπραγμάτευση πριν τη σύλληψη

Διαπραγμάτευση τουλάχιστον μιας ώρας προηγήθηκε της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται ο Αnt1, όταν τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς πέρασαν τα τουρκικά σύνορα και ακινητοποιήθηκα από ομάδα Τούρκων, ο Έλληνας Λοχίας κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον Τούρκο Ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. H συνομιλία τους κράτησε, σύμφωνα με τον Ant1 για 12 με 14 λεπτά.

Ακολούθως, ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό, ζητώντας του να αφήσει τους δύο στρατιωτικούς να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας. Όταν ο Έλληνας Ταξίαρχος πήγε ο ίδιος στο τουρκικό φυλάκιο όπου είχαν μεταφερθεί οι δύο στρατιωτικοί, ο Τούρκος ομόλογός του, του είπε ότι η υπόθεση δεν είναι στα χέρια του, έχει παρέμβει η τουρκική στρατοχωροφυλακή και πλέον δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στημμένη η υπόθεση

«Κυριολεκτικά μπλέξαμε» είπε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης.

Τα πράγματα έχουν περιπλακεί πάρα πολύ είπε αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο ο Μανούσος Παραγιουδάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ: «Το λέω από την εμπειρία μου ήταν στημένο το θέμα. Ήταν εκπαιδευμένη δύναμη που μπορούσε να το κάνει αυτό. Λέω ότι ήταν Ειδικές Δυνάμεις για να υφαρπάσουν Έλληνες στρατιωτικούς.

«Από τη στιγμή που από την πρώτη μέρα δεν επέστρεψαν οι φρουροί, έστω την άλλη μέρα το πρωί, σήμαινε ότι η κατάσταση έχει περιπλακεί πάρα πολύ»

«Πρέπει να έχουμε αρκετή υπομονή με το τι θα γίνει. Πήγαν να εξομοιώσουν με το τι έγινε με τους οκτώ αξιωματικούς. Δεν έχουν καμία σχέση οι υποθέσεις με τους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο από την πατρίδα μας, με τους στρατιωτικούς που συνελήφθησαν άνανδρα» τόνισε ο κ. Παραγιουδάκης.

Επίσης υποστήριξε ότι δεν ευσταθεί το ότι προχώρησαν 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος, όπως υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *