Με λίγα λόγια: Γιατί η Μακεδονία είναι Ελλάδα

Σε κείμενα των αρχαίων συγγραφέων, Αισχύνη, Αριανού, Ηροδότου, Ησίοδου,Θουκυδίδη, Ισοκράτη, Παυσανία, Πλάτωνα, Πλούταρχου, Πολύβιου, παντού η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ταυτίζεται με την Ελλάδα. Οι Μακεδόνες είχαν πάντα τα ίδια, ήθη,έθιμα,θρησκεία και γλώσσα με τους υπολοίπους Έλληνες.

Μακεδόνες Βασιλείς

Ο Αλέξανδρος ο Α΄, γιος του Αμύντα προς Αθηναίους:

“ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΟΥΛΗ”

Με απόφαση της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, όπου συμμετείχαν μόνο Έλληνες, ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος ορίσθηκαν προστάτες του Ιερού των Δελφών.

Όσο για την ΟΛΥΜΠΙΑ, ο Παυσανίας αναφέρει ότι στο Φιλιππειον που έκτισε ο Φίλιππος υπάρχουν αγάλματα του Αλεξάνδρου, του Αμύντα, του Φιλίππου και της Ολυμπιάδος, όλα έργα του Λεωχαρους.

Η περίοδος τριών και πλέον αιώνων κατά την οποία ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και οι διάδοχοι του Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό ονομάστηκε ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.

Στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ελαμβανον μέρος μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ. Μεταξύ αυτών και οι πιο κάτω από την Μακεδονία.
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α΄ 496 π.χ,….. ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ 408 π.χ,
ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ β΄ τρεις φορές, το 356, το 352 και το 348 π.χ,. .. ο Κλίτων ο Μακεδών το 328 π.χ ….ο Δαμασιας ο Αμφιπολίτης το 320 π.χ, ο Αντίγονος, ο Μακεδών το 292 και το 288 πχ…..ο Λαμπου ο Φιλιππίσιος το 304 π.χ, και ο Σελευκος ο Μακεδών το 268 π.χ….

Ο ΟΛΥΜΠΟΣ, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, ήταν η κατοικία των δώδεκα θεών που λατρεύονταν από όλους τους Έλληνες, βρίσκεται στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, και είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι οι θεοί που λάτρευαν οι Έλληνες κατοικούσαν σε ξένη χώρα.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αν και υπήρξε το Προπύργιο του Ελληνισμού κατά των βαρβαρικών επιδρομών,συμπορευόταν πάντοτε πολιτιστικά με την υπόλοιπη ΕΛΛΑΔΑ. βλ. ευρήματα από ΒΕΡΓΙΝΑ, ΠΕΛΛΑ, ΔΙΟΝ, ΦΙΛΙΠΠΟΙ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΑΙΑΝΗ, ΘΑΣΟΣ, ΟΛΥΝΘΟΣ, ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, και τόσα αλλά, πάντα με Ελληνικές επιγραφές και θέματα από την Ελληνική μυθολογία. Αυτόν τον Ελληνικό πολιτισμό διέδωσε ανά τον κόσμο ο Μακεδόνας ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ και οι Μακεδόνες διάδοχοι του.

ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ σε αρχαία μάρμαρα, σε νομίσματα και σε αγγεία που ευρέθησαν και υπάρχουν σε μουσεία όλου του κόσμου, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε ιδιωτικές συλλογές και σε αγορές στην Ασία, πουθενά δεν αναφέρεται ότι ευρέθη έστω και μια ΕΠΙΓΡΑΦΗ στο γλωσσικό ιδιωμα των Σκοπίων που αποκαλούν ” Μακεδονική γλώσσᔨκαι που είναι κράμα Βουλγάρικων, Τούρκικων, Ελληνικών, Αλβανικών και Σλαβικών λέξεων.

Ο Ρώσος φιλέλληνας Πετρώφ (1849–1922) στο βιβλίο του [ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ]που έκδωσε το 1890, έχει πολλά στοιχεία για την ελληνικότητα της Μακεδονίας… Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται ότι έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί Μακεδονικό έθνος και να διαχωρισθεί η Μακεδονία από την υπόλοιπη Ελλάδα, τότε που ήταν ακόμη επί Τουρκικής κατοχής. Στις αρχές του 20ου αι. και οι Βούλγαροι επιχείρησαν να αλλοιώσουν την ιστορία της Μακεδονίας, τελικά όμως αναγνώρισαν και διακήρυξαν ότι ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει Μακεδονικό έθνος.

Ο Σλάβος Παππας ΙΩΑΝΝΗΣ β΄ το 1980 αποκάλεσε τους θεμελιωτές της πολιτιστικής ιστορίας των Σλάβων, ΚΥΡΙΛΛΟ και ΜΕΘΟΔΙΟ, “Αδελφοί Έλληνες από την Θεσσαλονίκη”

Στο βιβλίο του Ν. Μάρτη, Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, (Η Παλαιά Διαθήκη για τους Μακεδόνες}σελ.23, διαβάζω τα εξής.. Ο Προφήτης Δανιήλ 200 χρόνια περίπου πριν γεννηθεί ο Μ. Αλέξανδρος, προφήτευσε ότι “Ο Βασιλεύς των Μήδων και Περσών θα ηττηθεί από τον Έλληνα Βασιλέα και ότι τον πρώτο αυτό και Μέγα Βασιλέα θα διαδεχθούν τέσσερις βασιλείς από το ίδιο βασίλειο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *