Με μπουλντόζες απάντησε ο Μ.Σαλβίνι σε ΜΚΟ και αριστερούς: Διέλυσε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών

Στα “κάγκελα” βρίσκονται εδώ και ώρες ΜΚΟ και αριστεροί στην Ιταλία καθώς με εντολή Μ.Σαλβίνι οι μπουλντόζες έπιασαν “δουλειά”.

Η ιταλική Αστυνομία διέλυσε τον πιο διάσημο καταυλισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών που είχε καταντήσει χώρος ανομίας.

Περίπου 200 πρόσφυγες – παράνομοι μετανάστες ζούσαν στον καταυλισμό της οργάνωσης αρωγής Baobab Experience στη Ρώμη. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί άστεγοι αλλά και Ρομά.

Αλλά εδώ και λίγες ώρες ο καταυλισμός -ένας από τους γνωστότερους στην Αιώνια Πόλη-  αποτελεί παρελθόν αφού με εντολή του υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της Λέγκας διαλύθηκε.

«Έτσι λύνουν τα κοινωνικά προβλήματα στη Ρώμη: Με την αστυνομία και τους εκσκαφείς. Ντροπή γι’ αυτή την πόλη», ανέφερε στο Twitter η ΜΚΟ εξαπολύοντας “μύδρους” κατά του Μ.Σαλβίνι.

Για τον Σαλβίνι, όμως, οι «χώροι της ανομίας δεν θα γίνονται πλέον ανεκτοί».

Οι Αρχές είχαν εκκενώσει άλλη μια φορά τον καταυλισμό με τα αντίσκηνα πίσω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Τιμπουρτίνα, ενώ τον Οκτώβριο ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης είχε υποστηρίξει ότι είχε διαπραχθεί ένας βιασμός εκεί.

Η Ιταλία “βουλιάζει” κυριολεκτικά καθώς πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε πάρκα ή στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας.

Τo περασμένο Σαββατοκύριακο δεκάδες μέλη αριστερών οργανώσεων διαδήλωσαν στη Ρώμη κατά της πολιτικής της κυβέρνησής τους στο προσφυγικό.

Κρατώντας στα χέρα πλακάτ με συνθήματα όπως «Οι ζωές των μαύρων μετρούν» οπαδοί αριστερών οργανώσεων έφθασαν το Σάββατο από 50 ιταλικές πόλεις για να κάνουν πορεία στους δρόμους της Ρώμης διαμαρτυρόμενοι κατά της αυστηροποίησης της νομοθεσίας αναφορικά με τη χορήγηση ασύλου μετά την έγκριση από την ιταλική Γερουσία διατάγματος που διευκολύνει τις απελάσεις μεταναστών και ουσιαστικά βάζει στον πάγο τη χορήγηση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η κυβέρνηση των λαϊκιστών σκοπεύει μεταξύ άλλων να δημιουργήσει και μεγάλα κέντρα υποδοχής για τους αιτούντες άσυλο. Τα σχέδιά της έχουν προκαλέσει ανησυχία στην UNHCR, που θεωρεί ότι δεν παρέχονται «επαρκείς εγγυήσεις» ειδικά σε άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, όπως τα θύματα βασανιστηρίων ή βιασμών.

Το διάταγμα θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή, και αναμένεται να υπερβεί και το τελευταίο εμπόδιο προτού τεθεί σε εφαρμογή καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει σταθερή πλειοψηφία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *