Φεβρουάριος 11, 2019

Select your Top Menu from wp menus

Με τον πρέσβη της Τουρκίας συναντήθηκε ο Ευ. Αποστολάκης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με τον πρέσβη της Τουρκίας, Burak Ozugergin, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρέσβυ της Τουρκίας, Burak Ozugergin.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Πρέσβυ, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. pic.twitter.com/fJwYzUV2Vo

— @HellenicMOD (@Hellenic_MOD) February 11, 2019

Σημειώνεται ότι χθες, ο κ. Αποστολάκης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στα Χανιά, για την επέτειο της επανάστασης του Ακρωτηρίου το 1897, τόνισε ότι Ελλάδα και Τουρκία στήνουν ξανά δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο προς όφελος των δύο χωρών.

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πάντα έχουν ένα θέμα, πάντα έχουμε up και down. Αυτό τον καιρό και μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει φανεί ότι μπορούμε ξανά να ενώσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο επ’ ωφελεία και των δύο χωρών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Την επόμενη εβδομάδα εγώ θα συναντήσω τον Τούρκο ομόλογο μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ούτως ώστε να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση και τις επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να γίνονται στο Αιγαίο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...