Μη φύγεις απ το σπίτι χωρίς αυτά τα 10 πράγματα* μέσα στην τσάντα σου

Eχει καταντήσει ανέκδοτο τα πόσα πολλά πράγματα κουβαλάνε οι γυναίκες στις τσάντες τους καθημερινά. Είναι λογικό θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένες για οτιδήποτε βρεθεί μπροστά μας κατά την διάρκεια της μέρας. Πόσα από αυτά μας είναι πραγματικά χρήσιμα; Μήπως το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γέρνουμε από το μεγάλο βάρος; Κοίτα καλά την τσάντα σου και σκέψου «τι από αυτά δεν χρειάζομαι;»

Φαντάσου πώς «ναυαγείς» σε μια πόλη και μπορείς να έχεις μαζί σου μόνο δέκα πράγματα. Κράτα μαζί σου μόνο αυτά που θα σου πούμε και που θα σε σώσουν σε κάθε περίσταση χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

1.Χρήματα:

Πάντα ζήλευες τις ταινίες που ψώνιζαν και έδιναν την πιστωτική για να πληρώσουν. Το «πλαστικό» χρήμα όσο ωραίο και να είναι δεν είναι πάντα αξιόπιστο. Και δεν μπορείς να πληρώσεις παντού με την κάρτα σου, ακόμα και να ήθελες. Κράτα μερικά μικρά χαρτονομίσματα στην κρυφή τσέπη του πορτοφολιού σου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

2.Παυσίπονα:

Θα σε πιάσει πονοκέφαλος πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή και θα σε αποσυντονίσει ενώ πρέπει να κάνεις εκείνη την παρουσίαση στην δουλειά ή να κουβεντιάσεις με εκείνον τον τύπο που προσπαθείς να εντυπωσιάσεις. Ένα παυσίπονο είναι αρκετό για να νιώσεις καλύτερα, ειδικά αν είσαι σε «εκείνες» τις μέρες που απλά θες το κρεβάτι σου.

3.Ακουστικά:

Θα σου προσφέρουν εκείνες τις στιγμές ηρεμίας που χρειάζεσαι για να «αδειάσει» το μυαλό σου όσο γυρνάς σπίτι από την δουλειά. Από την άλλη θα αφήσουν τα χέρια σου ελεύθερα για τις τσάντες με τα ψώνια, την ώρα που θα θες να περιγράψεις στην κολλητή σου όλα όσα αγόρασες.

4.Σετ ραπτικής:

Μην τρομάζεις, μιλάμε για εκείνες τις μικροσκοπικές θήκες με το βελόνι, την κλωστή, το κουμπί και την παραμάνα έκτακτης ανάγκης. Ατυχήματα συμβαίνουν στον καθένα αλλά με το νάνο – σετ μαζί σου δεν έχεις να φοβηθείς κανένα σκίσιμο.

5.Υγρό αντιβακτηριδιακό:

Τα μικρόβια κρύβονται κυριολεκτικά παντού και μεταφέρονται με τα χέρια σου στο πρόσωπο σου. Κράτα ένα από εκείνα τα μικρά μπουκαλάκια στην τσάντα σου για εκείνες τις φορές που δεν μπορείς να πλύνεις τα χέρια σου ή που θες να φας ένα σάντουιτς στον δρόμο.

6.Χαρτομάντιλα:

Είτε είναι φτέρνισμα, είτε είναι το eyeliner που χρειάζεται διόρθωση, τα χαρτομάντιλα είναι πάντα εκεί πιστός σου σύντροφος σε κάθε αναποδιά. Tip: Λερώθηκες και πρέπει να ξεφορτωθείς τον λεκέ. Μερικές σταγόνες από το αντιβακτηριδιακό υγρό πάνω στο χαρτομάντιλο και απέκτησες ένα «υγρομάντιλο».

7.Γυαλιά ηλίου:

Ακόμα και αν βρέχει όταν φεύγεις από το σπίτι, με αυτό τον τρελό καιρό δεν ξέρεις αν αργότερα βγει ο ήλιος. Ακόμα και το απόγευμα ή αντηλιά μπορεί να σε εκνευρίσει όσο πίνεις τον καφέ σου στην πλατεία και που ξέρεις μπορεί να χρειαστεί να το «ξημερώσεις» μετά το ποτό σου.

8.Μέντες ή τσίχλες:

Μέσα στην μέρα θα πιεις καφέδες, θα φας διάφορα και όλα αυτά θα επηρεάσουν την αναπνοή σου. Κράτα το κεφάλι σου ήσυχο και την αναπνοή σου φρέσκια με μια μέντα ή μια τσίχλα για να μην γίνεις ποτέ αυτό που κοροϊδεύεις.

9.Ταμπόν ή σερβιέτες:

Ακόμα και αν ο κύκλος σου είναι σταθερός και ξέρεις με ακρίβεια την ώρα που θα σε επισκεφτούν οι «Ρώσοι», υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και εσύ πρέπει να είσαι προετοιμασμένη γιατί… που να βρεις καθαρό παντελόνι τέτοια ώρα. Άσε που πάντα θα υπάρχει μια φίλη σε ανάγκη.

10.Ένα αντικλείδι:

Ότι και να πάει στραβά μέσα στην μέρα, δεν συγκρίνεται με το να κλειδωθείς απέξω. Το σημαντικό είναι να μπορείς να επιστρέψεις στο σπίτι σου και να βρεις την ησυχία σου, οπότε κράτα ένα έξτρα κλειδί στον πάτο της τσάντας σου. Ακόμα και αν ξεχάσεις ότι βρίσκεται εκεί, την μία φορά που θα το χρειαστείς θα χαίρεσαι που προνόησες.

*+1 Σοβαρά τώρα… δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς το κινητό σου. Ξέρεις γιατί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *