Τελευταία Νέα

Μουζάλας: Κόλλα δεν έχουν οι καρέκλες, αλλά ο κ#λος μερικών!

1Την παραδοχή του ότι δεν εήταν ουσιαστικά έτοιμος για τις επερχόμενες δυσκολίες δήλωσε για την είσοδό του στην πολιτική ο υπουργός, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Χαρακτηριστική είναι η απάντησή που δίνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, σε ερώτηση εάν «έχει κόλλα η καρέκλα της εξουσίας», όπου απαντά «κόλλα έχει ο κ…ος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες».

Απαντώντας στο γεγονός ότι δεν άδειασε την Ειδομένη, σημειώνει: «Παγκόσμια μαγικό άδειασμα περιοχής που έχουν μαζευτεί 13.000-14.000 άνθρωποι δεν υπάρχει. Και μάλιστα όταν το 60% αυτών είναι γυναικόπαιδα. Αν το κάναμε με τη βία, θα θέλαμε δύο μεραρχίες. Θέλω να σας θυμίσω ότι στο Καλαί έκαναν επτά χρόνια να τα καταφέρουν, στην Ηγουμενίτσα ήταν ένας καταυλισμός και τρεις φορές το χρόνο έμπαιναν τα ΜΑΤ, τους έδερναν, μετά ξανά μανά, πέρασαν χρόνια, έτσι, το ίδιο και στην Πάτρα. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο το πώς επεμβαίνεις, πότε επεμβαίνεις. Επεμβαίνεις όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν να περάσει αυτός ο πληθυσμός από τη φάση του θυμού στη φάση της αποδοχής».

Στην ερώτηση αν υπάρχει μία πράξη δική του ή της κυβέρνησης για την οποία ντρέπεται, απάντησε: «Δεν ντρέπομαι, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που γίνονται και λυπάμαι που γίνονται ακόμα κι αν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα τους. Για την Ειδομένη δεν είμαι περήφανος, ούτε για τον Πειραιά. Σημασία έχει όμως, αφού το έκανες να ξέρεις τι έκανες, να ξέρεις τι έπρεπε να κάνεις και πως μπορείς να το διορθώσεις».

«Ανήκω σε αυτό το μείζον κομμάτι της Αριστεράς που θεωρεί ότι το να ονομαστεί «Μακεδονία» η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας αποτελεί ιστορική χλεύη και ύβρη και ήμουν από την αρχή υπέρ της σύνθεσης ονομασίας. Αλλά παρόλα αυτά το λάθος είναι λάθος», ανέφερε για την ονομασία των Σκοπίων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *