Μπαρ σέρβιρε ποτό με υγρό άζωτο σε νεαρή κοπέλα- Το αποτέλεσμα;.. Της αφαίρεσαν το στομάχι (φωτό)

1Πρόστιμο 127.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ένα μπαρ στο Λάνκαστερ επειδή σέρβιρε ποτό με υγρό άζωτο σε νεαρή με αποτέλεσμα να αφαιρέσει το στομάχι της.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν δύο χρόνια όταν η 18χρονη τότε Γκάμπι Σκάνλον, είχε επισκεφθεί με την παρέα της το Oscar’s Wine Bar and Bistro για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.
Από το μπαρ την κέρασαν ένα σφηνάκι Nitro-Jagermeister, λίγο μετά την κατανάλωσή του όμως, η νεαρή άρχισε να βγάζει ατμούς από το στόμα και την μύτη της και να νιώθει «αβάσταχτους πόνους».
Το σφηνάκι είχε καταψυχθεί με υγρό άζωτο. Πρόκειται για μία δημοφιλή μέθοδο άμεσου παγώματος τροφίμων και ποτών που επιτρέπει την δημιουργία εντυπωσιακών ατμών στο χείλος των μαγειρικών σκευών.
Η κατανάλωση του υγρού αζώτου όμως είναι επικίνδυνη διότι αυτό εξατμίζεται στους -196ο C πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα εσωτερικά όργανα του ανθρώπου στην περίπτωση κατάποσης ή εισπνοής.
Όπως εξηγεί πάντως η 20χρονη σήμερα Γκάμπι, πριν πιει το ποτό ρώτησε αν αυτό ήταν καλό, παρά την επιβεβαίωση που πήρε όμως τα αποτελέσματα ήταν δραματικά. Η ίδια περιγράφοντας τη στιγμή λέει ότι ένιωσε το στομάχι της να εκρήγνυται και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάτρηση στομάχου. Εκεί οι γιατροί αναγκάστηκαν να της το αφαιρέσουν και να ενώσουν το λεπτό έντερο με τον οισοφάγο.
Από την πλευρά του το μπαρ που είχε ανοίξει μόλις 5 μήνες πριν το περιστατικό, παραδέχτηκε την ενοχή του ομολογώντας ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πελατών του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *