Μπλάτερ για… πάντα!

1Έτοιμος για μία θητεία ακόμη, την πέμπτη, στην προεδρία της FIFA είναι ο Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος επανεξελέγη στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη κατά τη διάρκεια του 65ου συνεδρίου.

Από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία είχε γίνει φανερό πως ούτε αυτήν τη φορά θα υπήρχε αλλαγή στην ηγεσία της FIFA, αφού ο Μπλάτερ είχε συγκεντρώσει 133 ψήφους, έναντι 73 του Αλί μπιν αλ Χουσεΐν, ενώ υπήρξαν και τρία άκυρα. Για να υπήρχε πρόεδρος θα έπρεπε ένας εκ των δύο να λάμβανε τα 2/3 των 209 ομοσπονδιών, δηλαδή 140, ενώ για τη δεύτερη απλή πλειοψηφία θα ήταν αρκετή.

Ακολούθησε ομιλία του Ιορδανού πρίγκιπα που ανακοίνωσε πως αποσύρεται, ενώ ευχαρίστησε εκείνους που είχαν το θάρρος -όπως είπε- να τον ψηφίσουν.

Ο Μπλάτερ εκλέγεται για πέμπτη φορά πρόεδρος (1998, 2002, 2007, 2011 οι προηγούμενες) και σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από έναν προσωπικό θρίαμβο αλλά και σαφής ένδειξη του δικτύου συνεργιών που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, αφού υπήρξε και γενικός γραμματέας από το 1981 πριν αναλάβει την προεδρία.

Αμέσως μετά την επανεκλογή του ο Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το 2019, πήρε το λόγο και εκτός από τις επευφημίες, ακούστηκαν και ορισμένες αποδοκιμασίες σε βάρος του.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε:

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αυτού Εξοχότητά του, πρίγκιπα Αλί μπιν αλ Χουσεΐν. Θα μπορούσε να πάει τη διαδικασία ακόμη πιο μακριά, αλλά δεν το έκανε. Έδειξε κουράγιο.

Σας ευχαριστώ! Υπόσχομαι πως θα φέρω το καράβι που λέγεται FIFA ξανά πίσω στο λιμάνι του. Έχουμε προβλήματα, το ξέρουμε αυτό. Χρειαζόμαστε για παράδειγμα καλύτερη εκπροσώπηση ανά Ήπειρο.

Δεν πρόκειται να αγγίξω το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά σε άλλες διοργανώσεις θα υπάρξουν αλλαγές προς όφελος μικρών ομοσπονδιών, όπως είναι η Ωκεανία που είναι αδικημένη. Επαναλαμβάνω πως δεν πρόκειται να αγγίξω το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αποδέχομαι την ευθύνη.

Είμαι άνθρωπος της πίστης. Μακάρι ο Θεός ή ο Αλλάχ ή όποιος άλλος υπάρχει να μας βοηθήσει. Σας υπόσχομαι ότι στο τέλος της θητείας μου θα παραδώσω στο διάδοχό μου μια δυνατή FIFA.

Η ηλικία μου δεν είναι πρόβλημα. Υπάρχουν 50ρηδες που δείχνουν πιο γέροι (σ.σ γέλια από το ακροατήριο). Συγγνώμη, δεν ήξερα πως υπάρχουν τόσοι 50αρηδες ανάμεσά μας!

Μου αρέσετε! Μου αρέσει η δουλειά μου! Δεν είμαι τέλειος. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά μαζί μπορούμε. Πάμε FIFA»!

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *