Μπορούν οι σκύλοι και οι γάτες να αισθανθούν μία εγκυμοσύνη;

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από βίντεο με γάτες ή σκύλους όπου κάνουν τρέλες γύρω από την έγκυο ιδιοκτήτρια τους.
Υπάρχουν ιστορίες για γάτες που κάποτε ήταν απομονωμένες και μοναχικές και ξαφνικά ως δια μαγείας τρίβονται στα πόδια της αφεντικίνας τους. Ή γλυκά, στοργικά σκυλιά που γκρινιάζουν την ώρα που κάποιος μπαίνει και ενοχλεί την έγκυο γυναίκα που χαλαρώνει δίπλα τους, ακόμα και αν αυτός «ο κάποιος» είναι ο άνδρας της γυναίκας αυτής.
Δεν φαίνεται να υπάρχει ένας στάνταρ τρόπος με τον οποίο τα ζώα να ανταποκρίνονται σε έγκυες γυναίκες, αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων γνωρίζουν καλά τα ζώα τους ώστε να αισθανθούν ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει στη συμπεριφορά τους. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα ζώο θα ενεργούσε διαφορετικά γύρω από μια ορατά έγκυο γυναίκα της οποίας η καθημερινή ρουτίνα έχει αλλάξει.
Τα σκυλιά μπορεί να νιώθουν ανυπόμονα αν η έγκυος ιδιοκτήτρια τους περπατά πιο αργά και οι γάτες θα μπορούσαν να ενοχλούνται από το γεγονός ότι μόνο ο σύζυγός της γυναίκας τους καθαρίζει την άμμο τους. Τα ζώα μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, αλλά σίγουρα μπορούν να αισθανθούν ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
Αλλά τι γίνεται αν έχετε καταλάβει ότι κάτι έχει αλλάξει στη συμπεριφορά του κατοικίδιου σας πριν καν έχετε κάνει τεστ εγκυμοσύνης. Τα κατοικίδια ζώα έχουν μια έκτη αίσθηση που τους επιτρέπει να ανιχνεύουν την εγκυμοσύνη πριν από το τεστ εγκυμοσύνης;
Η απάντηση, είναι ναι: τα κατοικίδια ζώα είναι πιθανό να αισθανθούν την εγκυμοσύνη. Αλλά δεν οφείλεται σε μια έκτη αίσθηση – είναι η εξαιρετική αίσθηση της όσφρησης.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μια γυναίκα βιώνει βαθιές ορμονικές αλλαγές, παράγοντας πολύ περισσότερο οιστρογόνο, προγεστερόνη και χοριακή γοναδοτροπίνη από το κανονικό. Οι γάτες και τα σκυλιά έχουν πολύ εξευγενισμένες αισθήσεις οσμής και μπορεί να καταλάβουν τις αλλαγές αυτές – ακόμη και πριν από το τεστ εγκυμοσύνης.
Η εγκυμοσύνη δεν είναι η μόνη ανθρώπινη κατάσταση όπου τα ζώα είναι γνωστό ότι αισθάνονται της αλλαγές της πριν τους ανθρώπους. Τα σκυλιά έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση του καρκίνου στην ανθρώπινη αναπνοή.
Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την επίδραση που έχουν οι πρώιμες ορμόνες της ανθρώπινης εγκυμοσύνης στα ζώα, αλλά αν το κατοικίδιο ζώο σας ενεργεί παράξενα, την περίοδο πριν την ανακάλυψη της εγκυμοσύνης σας τότε το μετρήστε ως ψηφοφορία υπέρ των δοκιμών και των ερευνών. Labels Περίεργα – Απίστευτα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *