Μπρούκλιν Νετς: Δεν αστειεύονται, πηγαίνουν για τεράστιο διπλό χτύπημα

Μπρούκλιν Νετς: Δεν αστειεύονται, πηγαίνουν για τεράστιο διπλό χτύπημα

Η ανταλλαγή της Πέμπτης με τους Χοκς έβαλε τους Νετς σε θέση μάχης. Ίρβινγκ και Ντουράντ ονειρεύονται στο Μπρούκλιν και γι' αυτούς τους δύο αναμένεται "εμφύλιος" με τους Νιου Γιορκ Νικς.

Η είδηση τάραξε τα ήρεμα νερά του ΝΒΑ το βραδυ της Πέμπτης (6/6), τουλάχιστον σε οτιδήποτε δεν αφορά τους NBA Finals ανάμεσα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τους Τορόντο Ράπτορς. Οι Νετς έδωσαν τον Άλεν Κραμπ και δύο draft picks στους Χοκς, η ομάδα της Ατλάντα έστειλε τον Ταουρίν Πρινς στο Μπρούκλιν και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Λίγο περισσότερο οι πρώτοι, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στη θέση που ήθελαν. Άνοιξαν αρκετό χώρο στο salary cap για να κάνουν το τεράστιο διπλό χτύπημα που ονειρεύονται στη διάρκεια της offseason.

Βγάζοντας τον Κραμπ και τα 18.500.000 δολάρια του συμβολαίου του από το μισθολόγιό τους, οι Νετς θα έχουν τουλάχιστον 46.000.000 δολάρια διαθέσιμα ώστε να αποκτήσουν στην Free Agency έναν παίκτη με το maximum των αποδοχών και ταυτόχρονα να κρατήσουν τον βασικό τους πόιντ γκαρντ, τον Ντ' Άντζελο Ράσελ (21.1 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1.2 κλεψίματα ανά 30.2 λεπτά συμμετοχής σε 81 αγώνες τη φετινή σεζόν) που στα 23 του αρχίζει να πλησιάζει τους κορυφαίους άσους της Λίγκας.

Αν οι Νετς αποφασίσουν πως χρειάζονται άλλο οργανωτή, αν προτιμήσουν τον Καϊρί Ίρβινγκ δηλαδή όπως ακούγεται όλο και πιο έντονα, τότε θα έχουν και πάλι αρκετό χώρο για δύο maximum συμβόλαια. Αυτό δεν μπορούσαν να το κάνουν με τον Κραμπ στο ρόστερ τους, γι' αυτό αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν κάτι παραπάνω ώστε οι Χοκς να δεχθούν να "απορροφήσουν" τον έμπειρο περιφερειακό. Τους έδωσαν την 17η επιλογή στο επερχόμενο NBA Draft και πλέον η ομάδα της Ατλάντα έχει τρεις επιλογές στον πρώτο γύρο (8η και 10η οι άλλες δύο).

Σύμφωνα με τον πάντα έγκυρο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN, οι παράγοντες των Νετς είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν και τον Ίρβινγκ και τον Ντουράντ, την ώρα που οι Νιου Γιορκ Νικς είναι οι μεγάλοι τους αντίπαλοι από τη στιγμή που και εκείνοι εχουν την άνεση να προσφέρουν δύο παρόμοιες συμφωνίες. Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για όλο το ΝΒΑ, όσο πλησιάζουμε προς το ΝΒΑ Draft 2019 της 20ης Ιουνίου οι διαπραγματεύσεις (κυρίως για τα… μάτια του Αντονι Ντέιβις) θα είναι πιο έντονες και φαίνεται πως μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα δούμε πράγματα και θαύματα καθώς περίπου το 40% των παικτών θα είναι με τον εναν ή με τον άλλο τρόπο διαθέσιμο.

Υπενθυμίζουμε πως η Free Agency ανοίγει στις 18:00 (ώρα Ανατολικής Ακτής) της 30ης Ιουνίου και όχι τα μεσάνυχτα της 1ης Ιουλίου.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *