Μυστική συνάντηση Α.Κυπριανού με τον τουρκόφιλο Ε.Μ.Έιντε αποκάλυψε η ΚΥΠ!

Μυστική συνάντηση του γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον τουρκόφιλο ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε αποκάλυψε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ) της Κύπρου!

Μάλιστα ο ίδιος ο γ.γ. του ΑΚΕΛ κατήγγειλε το γεγονός. Όμως το ερώτημα είναι γιατί το ΑΚΕΛ θέλησε να συναντηθεί με έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα στήριζε τις τουρκικές θέσεις και προωθούσε μια «λύση» κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Τεταμένο ήταν το κλίμα της συνεδρίασης, της Τρίτης, του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό έπειτα από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως λόγω αυτής της παρακολούθησης έγινε γνωστή η συνάντηση που είχε σε διαμέρισμα της Λευκωσίας την περασμένη εβδομάδα, με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Γιατί όμως ο κ. Κυπριανού είχε κρυφή συνάντηση σε διαμέρισμα της Λευκωσίας με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε; Αφού καταγγέλλει παρακολούθηση ας πει κιόλας ποιο ήταν το αντικείμενο της συζήτης

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υποστήριξε ακόμα ότι παρακολουθείται και το τηλέφωνο του, αλλά ο ίδιος έχει βρει τρόπους να αποφεύγει την παρακολούθηση και να παραπλανεί την ΚΥΠ.

Επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από τη κυβέρνηση, αλλά οι καταγγελίες για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων δεν προκαλούν έκπληξη καθώς έγιναν και στο παρελθόν και επί διαφορετικών κυβερνήσεων.

Η ΚΥΠ ως υπηρεσία πάντα αρνείται ότι παρακολουθεί πολίτες ή πολιτικούς, όπως κάνουν άλλωστε όλες οι μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη: Deny everything (αρνούμαστε τα πάντα)

Η ΚΥΠ ελέγχεται αποκλειστικά από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το σύνολο σχεδόν του προσωπικού της αλλάζει μετά τις προεδρικές εκλογές.

Πάντως το ότι το ΑΚΕΛ είχε διαβουλεύσεις με τον Ε.Έιντε είναι πιο ανησυχητικό από το γεγονός της παρακολούθησης εάν αυτή έγινε. Το ΑΚΕΛ παραδοσιακά έχει τηρούσε ανθενωτική στάση (δεν ήθελε ποτέ να ενωθεί η Κύπρος με την Μητέρα Ελλάδα) και από την αρχή ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν του οποίου μια παραλλαγή είχαμε τώρα στις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά.

Σημειώνεται ότι οι πρακτικές του Έιντε υπέρ της τουρκικής πλευράς καταγγέλθηκαν έγκαιρα από τον ίδιο τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *