“Μύδροι” Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τον Δρίτσα: “Κυβέρνηση φαρσοκωμωδία! Φύγετε”!

1Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις παίρνουν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, σχετικά με την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την κινεζική Cosco για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Σφοδρή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, οργισμένα “τιτιβίσματα” και από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ήταν ένας από τους πλέον ένθερμους πολέμιους μιας ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Και όπως φαίνεται… παραμένει. Ο λόγος για τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος είδε να συμβαίνει αυτό που… απεύχονταν, καθώς την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε τα χέρια με την κινεζική Cosco, “κλειδώνοντας” το deal.

Οι δηλώσεις που άναψαν… φωτιές

Ήταν οπωσδήποτε μια εξέλιξη που δεν άφησε ικανοποιημένο τον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος σήμερα, με συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, τόνισε πως “έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο”.

Ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για σειρά νομικών διαδικασιών, διευκρινίζοντας τα λεγόμενά του για το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο που προαναφέραμε και συμπλήρωσε πως ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά που εκτιμάται ότι δημιουργεί νέο “κρατικό” ΟΛΠ.

“Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα”, δείχνοντας (και) με αυτό τον τρόπο πως οι υπογραφές που έπεσαν δεν ήταν η… αγαπημένη του εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως άφησε όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του στο κυβερνητικό σχήμα… ορθάνοιχτα, αφού χαρακτηριστικά δήλωσε πως “αν τεθεί θέμα νέου Ταμείου με μεγαλύτερες εξουσίες του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσω τη θέση μου”.

Σφοδρή αντίδραση από ΝΔ!

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση μιας… οργισμένης ανακοίνωσης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για “κυβέρνηση φαρσοκωμωδία”, καλώντας τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φύγει!

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, μετά τον κ. Σπίρτζη, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας δήλωσε ότι “η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα”.

Πρόκειται πλέον για μια Κυβέρνηση φαρσοκωμωδία που διαλύει τη χώρα. Φύγετε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *