Νέες ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες και εμπειρίες από τη Samsung στη CES

Νέες ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες και εμπειρίες από τη Samsung στη CES

H Samsung επέλεξε τους χώρους του Consumer Electronics Show για να παρουσιάσει ένα ρομπότ προσωπικής φροντίδας, το σπίτι του μέλλοντος που λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και μια έξυπνη πόλη που βασίζεται στο Internet of Things και το 5G.

Στον πυρήνα του ανθρωποκεντρικού οράματος της Samsung βρίσκεται η προσωπική φροντίδα. Το Ballie είναι ένα μικρό, κυλιόμενο ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει, να υποστηρίξει και να αποκριθεί στις ανάγκες του κατόχου του, βοηθώντας στις δουλειές του σπιτιού. Το Ballie έχει ενσωματωμένες ΑΙ δυνατότητες, που του επιτρέπουν να βοηθά στην προπόνηση.

Η Samsung παρουσίασε, επίσης, προηγμένες και εξατομικευμένες λύσεις υγείας, για την ανάπτυξη μιας οικιακής, εικονικής λύσης καρδιακής αποκατάστασης που συνδυάζει ένα smartwatch της Samsung με ένα smartphone, μέσω Bluetooth. Η εφαρμογή HeartWise της Samsung στέλνει υπενθυμίσεις άσκησης στον ασθενή, συλλέγει δεδομένα δραστηριότητας και παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Αυτά τα δεδομένα μεταφορτώνονται αυτόματα μέσω του smartphone, στην καρτέλα του ασθενούς.

Η Samsung παρουσίασε την τεχνολογία Gait Enhancing & Motivating System (GEMS). Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν AR γυαλιά για να ασκηθούν με έναν ψηφιακό προσωπικό προπονητή, να ανέβουν ένα βουνό, ή να περπατήσουν κάτω από το νερό, από την άνεση του καθιστικού τους. Παράλληλα, η τεχνολογία GEMS συγκέντρωνε και ανέλυε τα αποτελέσματα.

Η Samsung έδειξε, ακόμα, πώς ένα δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί με μια οθόνη, π.χ. με τη MicroLED και ένα συνδυασμό λογισμικού, AI, IoT και υλικού. Έγινε αναφορά και στην εξέλιξη της μαγειρικής, κατά την οποία οι συσκευές αναλαμβάνουν την παρασκευή γευμάτων, συνδυάζοντας προσωπικό σεφ, διατροφολόγο και βοηθό αγορών.

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης παγκόσμιας αστικοποίησης, η Samsung περιέγραψε το όραμά της για τις Έξυπνες Πόλεις, όπου τα ευφυή συστήματα θα τροφοδοτούνται από έξυπνες συσκευές, πλατφόρμες και δεδομένα για να κάνουν τη ζωή στην πόλη ασφαλέστερη και ευκολότερη. Καθώς επεκτείνεται η εφαρμογή της τεχνολογίας IoT, από το σπίτι σε όλους τους τύπους κτιρίων, το βασικό όραμα της Samsung είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση των εκπομπών και η συμβολή στην επίτευξη της βιωσιμότητας, ακολούθως της πληθυσμιακής αύξησης.

Η Samsung προέβλεψε, ακόμα, πώς ο συνδυασμός του 5G, της υπολογιστικής δύναμη αιχμής και του AI θα μεταμορφώσει την εμπειρία της αστικής μεταφοράς. Η τεχνολογία 5G θα επιτρέπει την επικοινωνία οχήματος με καθετί (Vehicle-to-Everything), συνδέοντας απρόσκοπτα τα αυτοκίνητα με την υπόλοιπη πόλη.

Το Samsung Knox, η πλατφόρμα ασφαλείας της εταιρείας, θα συνεχίσει να διευρύνεται για να προστατεύει μια αυξανόμενη γκάμα συσκευών της Samsung – από κινητά και τηλεοράσεις έως οικιακές συσκευές και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *