Νέοι αλγόριθμοι εντοπίζουν την παρενόχληση στο Twitter

Νέοι αλγόριθμοι εντοπίζουν την παρενόχληση στο Twitter

REUTERS/Kacper Pempel

Δείτε ακόμα

  • Εντοπισμός και διαγραφή γυμνών φωτογραφιών που έχουν αποσταλεί online χωρίς άδεια 10/09 10:21
  • Πρόστιμο 170 εκατ. δολαρίων στο YouTube για συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών 05/09 11:54

Ένα νέο εργαλείο είναι σε θέση να εντοπίζει τους λογαριασμούς στο Twitter που επιδίδονται σε παρενόχληση (bullying) με ακρίβεια της τάξης του 90%, σύμφωνα με ερευνητές.

Όπως αναφέρει το BBC, οι αλγόριθμοί του εντοπίζουν δύο είδη επιθετικής/ προσβλητικής online συμπεριφοράς- το cyber- bullying και τη cyber- επιθετικότητα. Ερευνητές στο Binghampton University λένε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και τη διαγραφή λογαριασμών που επιδίδονται συστηματικά σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ο Τζέρεμι Μπλάκμπερν, επιστήμονας υπολογιστών στην ερευνητική ομάδα, είπε ότι οι αλγόριθμοι χρησιμοποίησαν πληροφορίες από προφίλ στο Twitter και αναζήτησαν συνδέσεις μεταξύ των λογαριασμών που παρουσίαζαν επιθετικές συμπεριφορές. «Φτιάξαμε crawlers- προγράμματα που συλλέγουν δεδομένα από το Twitter μέσω μιας ποικιλίας μηχανισμών» είπε σχετικά. «Συγκεντρώσαμε tweets χρηστών του Twitter, τα προφίλ τους, καθώς και πράγματα που σχετίζονταν με τα social media, όπως το ποιους κάνουν follow και ποιοι τους κάνουν follow. Συνοπτικά, οι αλγόριθμοι “έμαθαν” να διακρίνουν τις διαφορές μεταξύ των “bullies” και των τυπικών χρηστών, λαμβάνοντας υπόψιν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθώς τους δίνονταν περισσότερα παραδείγματα».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχονται όλο και μεγαλύτερη πίεση για να κάνουν περισσότερα προκειμένου να προστατέψουν τους χρήστες τους από το επιβλαβές περιεχόμενο. Το Twitter δήλωσε στο BBC πως «προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε πως η υπηρεσία μας είναι υγιής και ασφαλής από παρενόχληση ή άλλα είδη περιεχομένου που μπορεί να κάνουν άλλους να φοβούνται να μιλήσουν, ή να τους θέτουν σε ευάλωτες καταστάσεις».

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *