Νέος επικεφαλής της αποστολής του ESM στην Ελλάδα ο Π. Φιορέτι

«Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πάολο Φιορέτι (φωτ.) θα είναι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Πάολο Φιορέτι είναι ο νέος συντονιστής για θέματα Ελλάδας (επικεφαλής αποστολής) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM). Ο κ. Φιορέτι θα αντικαταστήσει τον Νικόλα Τζιαμαριόλι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας του ESM για την Ελλάδα από το 2015 (ο κ. Τζιαμαρόλι προήχθη σε γενικό γραμματέα του Μηχανισμού τον περασμένο Σεπτέμβριο).

«Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πάολο Φιορέτι θα είναι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας: «Με τη γνώση που έχει για την περιοχή και τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την εμπειρία στενής συνεργασίας με τους εταίρους-θεσμούς μας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι ιδανικά προετοιμασμένος για να αναλάβει αυτό το σημαντικό έργο».

O κ. Ρέγκλινγκ ευχαρίστησε, επίσης, τον κ. Τζιαμαριόλι «για την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά του κατά τη διάρκεια του ελληνικού προγράμματος, η οποία αποδείχθηκε κρίσιμης σημασίας στις πιο δύσκολες στιγμές του προγράμματος του ESM».

Ο Πάολο Φιορέτι εντάχθηκε το 2012 στον ESM. Μέχρι πρότινος ήταν αναπληρωτής επικεφαλής για τον τραπεζικό τομέα, υπεύθυνος για αναλύσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα και την παρακολούθηση του τραπεζικού τομέα της Ευρωζώνης.

Διετέλεσε συντονιστής της ομάδας του ESM για την Ιρλανδία και στη συνέχεια ανέλαβε τον ίδιο ρόλο για την Κύπρο – τον οποίο θα συνεχίσει να έχει, τουλάχιστον προσωρινά. Προηγουμένως, ο κ. Φιορέτι είχε εργαστεί στη Unicredit, στον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings και στη διεύθυνση παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *