ΝΒΑ: Ο Σίλβερ θέλει οι μισοί νέοι διαιτητές και προπονητές να είναι γυναίκες

ΝΒΑ: Ο Σίλβερ θέλει οι μισοί νέοι διαιτητές και προπονητές να είναι γυναίκες

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, δήλωσε ότι στόχος του είναι σταδιακά να ενταχθούν όλο και περισσότερες γυναίκες στο ΝΒΑ στις θέσεις των διαιτητών και των προπονητών

Ο Άνταμ Σίλβερ πιστεύει στις ίσες ευκαιρίες και το έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους. Η τελευταία τοποθέτησή του ήρθε να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με όραμα, που θέλει να απαλλάξει το ΝΒΑ από αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Σε ομιλία που παρέθεσε ο Κομισάριος του ΝΒΑ, δήλωσε ότι στόχος του είναι οι μισοί νέοι διαιτητές που θα ενταχθούν στο ΝΒΑ να είναι γυναίκες, ενώ ενθάρρυνε τις ομάδες να προσλάβουν περισσότερες γυναίκες για τις θέσεις των ασίσταντ κόουτς.

"Ο στόχος όσο προχωράμε είναι η αναλογία διαιτητών που μπαίνουν στην λίγκα να είναι 50-50 ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίλβερ, για να προσθέσει: "Έχουμε πρόγραμμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουμε γυναίκες σε προπονητικές θέσεις σε επίπεδο ανδρών".

Ο Σίλβερ μάλιστα εξήγησε και το σκεπτικό του σχετικά με την αύξηση που θέλει να δει στην ένταξη γυναικών στις θέσεις των διαιτητών: "Είναι ένας τομέας όπου έχω αναγνωρίσει ότι δεν είμαι σίγουρος γιατί έχει παραμείνει τόσο ανδροκρατούμενος. Είναι ένας τομέας όπου δεν υπάρχει πλεονέκτημα αν είσαι άνδρας σε σχέση με μία γυναίκα".

AP Photo/Alastair Grant

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *