“ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ” ΚΑΙ “ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”…

Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΑρθρογράφος-πολιτικός αναλυτής
Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη αιχμαλωσία – ομηρεία από τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες – έμπιστου Σώματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – των δυο στρατιωτικών μας στις Καστανιές του Έβρου την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018! Κοντεύουν δυο μήνες από εκείνη την ημέρα και οι δυο στρατιωτικοί μας, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ) Δημήτρης Κούκλατζης, βιώνουν το σύγχρονο “Εξπρές του μεσονυκτίου” στις φυλακές της Αδριανουπόλεως, χωρίς ακόμη να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες! Έτσι, αυτή η ομηρία εξελίσσεται σε θρίλερ, που εκτός των δυο παλικαριών μας, τις συνέπειες αυτής της ομηρίας βιώνουν και οι οικογένειες των αιχμαλώτων στρατιωτικών μας, που πορεύονται του δικού τους δράματος!
Δυστυχώς όμως, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις ημέρες να περνούν και δηλώνει ανήμπορη να διαχειριστεί αυτήν την θλιβερή κατάσταση που θα οδηγούσε στον επαναπατρισμό των παιδιών μας!
Ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…
Ξεκίνησα το άρθρο λέγοντας, πως έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο αυτή η τραγική ιστορία της προκλητικότητας του Ερντογάν, που είναι μια ακόμη απόδειξη του σημερινού ακραίου προσώπου της φασιστικής Τουρκίας!
Ωστόσο, από αυτήν την ομηρία, “συγκινήθηκε” και η Ευρωπαϊκή Ένωση και προκάλεσε ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την απελευθέρωση των δυο ελληνόπουλων και το οποίο ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία!
Στο οποίο καλεί τις τουρκικές αρχές να ολοκληρώσουν σύντομα τις δικαστικές διαδικασίες και να αφεθούν ελεύθεροι οι δυο κρατούμενοι Έλληνες στρατιωτικοί για να επιστρέψουν στην Πατρίδα τους και στις οικογένειές τους!
Της ψηφοφορίας μετείχαν 632 ευρωβουλευτές! Την άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων από τις φυλακές της Αδριανουπόλεως, ενέκριναν 607, απείχαν της ψηφοφορίας 18 και, άκουσον – άκουσον, επτά (7) ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά της αποφυλάκισης των στρατιωτικών μας!
Οι 7 υπάνθρωποι ευρωβουλευτές…
Αυτοί οι 7 ευρωβουλευτές προέρχονται από έξι (6) διαφορετικά μέλη – κράτη της ΕΕ και από τέσσερεις (4) διαφορετικούς συνασπισμούς – ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! Και δυστυχώς μένουν άγνωστα τα κίνητρα αυτής της αποτρόπαιης, σκληρής και πέραν από κάθε λογική ψήφου τους! Ωσάν να μην είναι άνθρωποι αυτοί! Αλλά αυτή η ψήφος τους, αυτοδικαίως τους κατατάσσει στους υπανθρώπους! Αξίζει να αναφέρουμε παρακάτω τα ονόματα αυτών των ευρωβουλευτών! Είναι:
Ο Σλοβένος Φρανκ Μπόγκοβιτς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ο Γερμανός Πίτερ Γιαρ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ο Άγγλος Ρίτσαρντ Κόρμπετ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Η Πολωνή Λίντια-Τζοάνα Γκέρινγκερ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Η Γαλλίδα Μαρί-Κριστίν Βεργκιάτ της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς.
Ο Ολλανδός Αντρέ Έλισεν της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας.
Και ο επίσης Ολλανδός Όλαφ Στούγκερ της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας.
Τι είναι η “Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας”;
Όμως, ποιος είναι ο Ευρωπαϊκός Συνασπισμός “της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας”; Στα αγγλικά: Europe of Nations and Freedom, στα γαλλικά: Europe des nations et des libertés)!
Είναι μια πολιτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ιδρύθηκε στις 15 Ιουνίου 2015 και έχει 38 μέλη! Είναι δε, η μικρότερη Ομάδα στην Ευρωβουλή, όπως μας ενημερώνει η “Βικιπαίδεια”!
Η πολιτική, της Ομάδας αυτής, είναι ο Εθνικισμός, η αντίθεση στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση και η αντίθεση στη μετανάστευση! Είναι δηλαδή, εξόχως δεξιά κόμματα στις χώρες τους!
Έτσι, πώς είναι δυνατόν αυτοί οι δυο Ολλανδοί ευρωβουλευτές να ψήφισαν κατά της απελευθερώσεως της παράνομης κράτησης από τις τουρκικές αρχές, των δυο Ελλήνων στρατιωτικών; (σ.σ. Ολλανδία και Ελλάδα είναι κράτη – μέλη της ΕΕ, όχι όμως η Τουρκία)! Όταν μάλιστα ο Συνασπισμός που ανήκουν στην Ευρωβουλή φέρει και το όνομα “Ελευθερία”; Ποια ελευθερία, ατομική ή συνολική, αντιπροσωπεύουν αυτοί οι δυο υπάνθρωποι Ολλανδοί; Και δεν μιλάω για τους άλλους 5 υπανθρώπους, γιατί ανήκουν σε ευρωπαϊκούς Συνασπισμούς, όπου ανήκουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ!
Ποιοι αποτελούν την “Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας”;
Τα μέλη αυτής της ευρωπαϊκής Ομάδας είναι:
Από την Γαλλία το “Εθνικό Μέτωπο” της Μαρίν Λε Πεν που είναι επικεφαλής αυτής της Ομάδας των 38, με 20 ευρωβουλευτές!
Από την Αυστρία το “Κόμμα της Ελευθερίας” με 4 ευρωβουλευτές!
Από το Βέλγιο το κόμμα “Φλαμανδικό Συμφέρον” με 1 ευρωβουλευτή!
Από την Ιταλία το κόμμα της “Λίγκας του Βορρά” με 5 ευρωβουλευτές!
Από την Πολωνία το κόμμα “Κογκρέσο της Νέας Δεξιάς” με 2 ευρωβουλευτές!
Από την Ολλανδία το “κόμμα για την Ελευθερία“ με 4 ευρωβουλευτές!
Από το Ηνωμένο Βασίλειο μια (1) ανεξάρτητη ευρωβουλευτής!
Από τη Ρουμανία μια (1) ανεξάρτητη ευρωβουλευτής!
Η Νέα Δεξιά του κ. Κρανιδιώτη μετέχει αυτής της Ομάδας;
Με μεγάλο ενδιαφέρον και επίσης με μεγάλη έκπληξη, ενημερωνόμαστε, πως σε αυτήν την ευρωπαϊκή Ομάδα “της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας” συμμετέχει και το νεοσύστατο κόμμα του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, το κόμμα της “Νέας Δεξιάς” που αυτοπροσδιορίζεται ως ιδεολογικός εταίρος, αυτής της ευρωπαϊκής Ομάδας! Επίσης, αυτή η ιδεολογική ταύτιση φαίνεται και από τη συμμετοχή 3 ευρωβουλευτών της ευρωπαϊκής Ομάδας ENF (Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας), στην εκδήλωση της “Νέας Δεξιάς” του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, το Νοέμβριο σε κεντρικό Αθηναϊκό ξενοδοχείο!
Εύλογα λοιπόν, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
Καταδίκασε εγγράφως ή προφορικώς, το κόμμα της “Νέας Δεξιάς” ή ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης ως Πρόεδρος του κόμματός του, τα δυο μέλη του ευρωπαϊκού Συνασπισμού για την αντεθνική ψήφο τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο ψήφισμα για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών;
Συνομίλησε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής Ομάδας “της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας”, κ. Μαρίν Λε Πεν, προκειμένου εκείνη να καταδικάσει την αντεθνική στάση των δυο μελών τους;
Εάν και εφ΄ όσον, έχουν γίνει αυτές οι καταγγελίες από τη “Νέα Δεξιά” και τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, ευχαρίστως να τις καταχωρήσουμε στην εφημερίδα μας!
Συνεύρεση και κουβέντα με Μνημονιακούς;
Εδώ και πολύ καιρό, καλούμε τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη να μας απαντήσει αν είναι Μνημονιακός ή αντιμνημονιακός! Από την στιγμή που ουδέποτε κατηγόρησε την πολιτική Μνημονιακή στάση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που όπως γνωρίζουμε υπήρξε επιστήθιος φίλος του και συνεργάτης του!
Επίσης, σε μεγάλο μέρος του λαού μας κυριαρχεί η άποψη, πως θα γίνει το κόμμα της “Νέας Δεξιάς” άλλο ένα Μνημονιακό κόμμα, όπως ο ΛΑΟΣ και οι ΑΝΕΛ, που θα συγκυβερνήσει με την Εξουσία των μεγάλων κομμάτων, εάν ο λαός μας τους δώσει την ψήφο εισόδου στην επόμενη Βουλή! Και αυτή η άποψη διατυπώνεται, αφού η “Νέα Δεξιά” και ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης δεν αποκλείουν από τις συζητήσεις και τις συνευρέσεις τους για την προεκλογική συνεργασία τους, πολιτικά πρόσωπα ή πολιτικούς σχεδιασμούς που υπηρέτησαν τα Μνημόνια!
Όπως, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος (υπήρξε εκ των πολύ έμπιστων του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά) και ο Γιώργος Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ ή της “Εθνικής Ενότητας”!!
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Αρθρογράφος-πολιτικός αναλυτής
[email protected]
www.egerssi.gr Labels Άρθρα, Άρθρα Αναγνωστών Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *