Νορβηγία: Σε ασφαλές λιμάνι ρυμουλκείται το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky»

Νορβηγία: Σε ασφαλές λιμάνι ρυμουλκείται το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky»

Συνολικά 479 επιβάτες μεταφέρθηκαν στη στεριά IVER ANDREAS TUENE/via REUTERS/SOCIAL MEDIA

Δείτε ακόμα

  • Νορβηγία: 440 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky» 24/03 11:46
  • Νορβηγία: Από αέρος εκκένωση κρουαζιερόπλοιου με 1.300 επιβάτες 23/03 19:10

Σε ασφαλές λιμάνι ρυμουλκείται το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky» που υπέστη μηχανική βλάβη το Σάββατο, την ώρα που έπλεε σε επικίνδυνα νερά στ΄ανοιχτά της Νορβηγίας.

Στη διάρκεια των ελιγμών για τη ρυμούλκηση του πλοίου, οι ομάδες διάσωσης αποφάσισαν την παύση των επιχειρήσεων, αφού προηγουμένως 479 συνολικά άτομα είχαν μεταφερθεί με ελικόπτερα στη στεριά.

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μετά μια μηχανική βλάβη, κι ενώ εκείνη την ώρα έπλεε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες σε μια περιοχή με πλήθος υφάλων στ΄ανοιχτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ, στη δυτική Νορβηγία.

EURONEWS Το «Viking Sky» ρυμουλκείται σε ασφαλές λιμάνι Mετά την επαναλειτουργία μιας από τις μηχανές του, το κρουαζιερόπλοιο κατάφερε να σταθεροποιηθεί ρίχνοντας άγκυρα σε περιοχή σχεδόν δύο χιλιόμετρα από την παραλία και οι αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου και μεταφοράς των επιβατών με πέντε ελικόπτερα. Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό πως τέθηκαν σε λειτουργία τρεις από τις τέσσερις μηχανές του πλοίου.

Εντυπωσιακές εικόνες που ελήφθησαν από το εσωτερικό του «Viking Sky» δείχνουν ότι το πλοίο έπαιρνε κλίση πολύ γρήγορα. Σε άλλο βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, διακρίνονται δεκάδες επιβάτες να περιμένουν φορώντας σωσίβια γιλέκα.

ALEXUS SHEPPARD/VIA REUTERS/SOCIAL MEDIA Μετά την επαναλειτουργία τριών από τους τέσσερις κινητήρες του, το πλοίο απομακρύνθηκε από τις ακτές σήμερα το πρωί και ρυμουλκείται από δύο ρυμουλκά, το ένα μπροστά και το άλλο πίσω, για το λιμάνι του Μόλντε, σχεδόν 80 χλμ. από εκεί. Σύμφωνα με τους διασώστες, το κρουαζιερόπλοιο πρέπει να διανύσει σχεδόν 60 χλμ. πριν συναντήσει ήρεμα νερά.

«Τώρα έχουμε διακοπή της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου», δήλωσε εκπρόσωπος του Κέντρου Διάσωσης για τη νότια Νορβηγία. «Ο καπετάνιος ζήτησε να μην γίνει καμιά μεταφορά όσο το πλοίο ρυμουλκείται. Μόλις ολοκληρωθεί η ρυμούλκηση, ο καπετάνιος θα εκτιμήσει την κατάσταση» για τυχόν επανάληψη της επιχείρησης μεταφοράς, πρόσθεσε ο ίδιος.

ALEXUS SHEPPARD/VIA REUTERS/SOCIAL MEDIA Οι επιχειρήσεις διάσωσεις διαξήχθησαν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών με τα κύματα στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή να φτάνουν τα έξι μέτρα.

Οι περισσότεροι επιβάτες είναι Βρετανοί και Αμερικανοί. Όσοι μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο οδηγήθηκαν σε κέντρο υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα. Οι νοσοκομειακές αρχές ανέφεραν ότι χθες βράδυ δέχτηκαν 10 ανθρώπους: έξι γυναίκες και τέσσερις άντρες. Τρεις από αυτές, μια 90χρονη και δύο 70χρονες φέρουν σοβαρά κατάγματα.

Η Δανία ανακοίνωσε την αποστολή ελικόπτερου για να παράσχει βοήθεια στις νορβηγικές ομάδες διάσωσης στο νότο της χώρας.

Το «Viking Sky», το οποίο διαχειρίζεται η νορβηγική εταιρία Viking Ocean Cruises, είναι ένα σύγχρονο πλοίο που άρχισε να ταξιδεύει το 2017 και μπορεί να μεταφέρει 930 επιβάτες. Αναχώρησε από το Τρόμσο (βόρεια) και είχε προορισμό το Σταβάνγκερ όταν υπέστη τη βλάβη.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *