Ντρέιμοντ Γκριν: “Θυσίασε” 50-135 εκατ. δολάρια για να μείνει στους Γουόριορς!

Ντρέιμοντ Γκριν: "Θυσίασε" 50-135 εκατ. δολάρια για να μείνει στους Γουόριορς!

Με την απόφασή του να υπογράψει πρόωρη επέκταση συμβολαίου με τους Γουόριορς, ο Ντρέιμοντ Γκριν "άφησε στο τραπέζι" ένα ποσό ανάμεσα στα 50 και τα 135 εκατ. δολάρια!

Ο Ντρέιμοντ Γκριν αιφνιδίασε τον κόσμο συμφωνώντας με τους Γουόριορς στην πρόωρη τετραετή επέκταση του συμβολαίου του έναντι 100 εκατ. δολαρίων. Όσο εντυπωσιακή και αν ήταν όμως αυτή η είδηση, γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή όταν μάθει κάποιος τα λεφτά που "θυσίασε" ο Γκριν για να μείνει στο Γκόλντεν Στέιτ.

Με βάση λοιπόν την διασυλλογική σύμβαση, με την απόφασή του να συμφωνήσει με τους Γουόριορς ο Γκριν "θυσίασε" ένα ποσό ανάμεσα στα 50 και τα 135 εκατ. δολάρια σε βάθος πενταετίας, θυμίζοντας τον Κουάι Λέοναρντ, ο οποίος πρακτικά με την απόφασή του να υπογράψει στους Κλίπερς πριν μερικές εβδομάδες έχασε 118 εκατ. δολάρια! Μπορεί να μοιάζει περίεργο, αλλά είναι η αλήθεια.

Ο Γκριν είχε δύο επιλογές φέτος: 1. Να υπογράψει μάξιμουμ πρόωρη τετραετή ανανέωση συμβολαίου (όπως και έκανε) έναντι 100 εκατ. δολαρίων. 2. Να περιμένει έναν χρόνο και να βγει στην αγορά ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020, διεκδικώντας ένα μάξιμουμ συμβόλαιο, με περισσότερα χρήματα. Πόσα συγκεκριμένα; Από 150 εκατ. δολάρια έως και 235 εκατ. δολάρια! Πώς προκύπτουν όμως αυτά τα ποσά; Ιδού:

Από την στιγμή που ο Γκριν θα ήταν free agent το καλοκαίρι του 2020 και θα είχε συμπληρώσει 8 χρόνια παρουσίας στο ΝΒΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι άλλες ομάδες του ΝΒΑ θα μπορούσαν να του προσφέρουν 4ετές μάξιμουμ συμβόλαιο αξίας 150 εκατ. δολαρίων. Την ίδια στιγμή όμως, οι Γουόριορς θα μπορούσαν να του προσφέρουν 5ετές μάξιμουμ συμβόλαιο αξίας 201 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, υπάρχει μία ακόμα λεπτομέρεια: Αν ο Γκριν κατάφερνε την σεζόν 2019/20 να κερδίσει θέση σε μία από τις τρεις καλύτερες πεντάδες του ΝΒΑ ή να αναδεχθεί είτε MVP είτε Αμυντικός της χρονιάς, τότε οι Γουόριορς θα μπορούσαν να του προσφέρουν σούπερ μάξιμουμ συμβόλαιο έναντι 235 εκατ. δολάρια!

Με λίγα λόγια: Παίρνοντας την απόφαση να μείνει στους Γουόριορς, ο Γκριν "θυσίασε" ένα ποσό ανάμεσα στα 50 και τα 135 εκατ. δολάρια, ανάλογα με το πώς θα εξελισσόταν η σεζόν 2019/20. Δεν μπορεί να ξέρει βέβαια κάποιος αν πράγματι οι Γουόριορς θα ήταν διατεθειμένοι να του προσφέρουν 201 εκατ. δολάρια το καλοκαίρι του 2020 (ή 235 εκατ. δολάρια αν έπιανε τους σχετικούς "στόχους" ο Γκριν), ούτε αν θα βρισκόταν έστω μία άλλη ομάδα να του προσφέρει 150 εκατ. δολάρια. Σίγουρα ωστόσο το γεγονός ότι ο Γκριν αποφάσισε να υπογράψει πρόωρη επέκταση συμβολαίου με τους Γουόριορς δείχνει ότι πάνω από όλα έβαλε την ομάδα και όχι τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *