Ντ. Μπακογιάννη: Στόχος μας οι μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Τελείως εξωθεσμική προσπάθεια», χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ για συναίνεση σε αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης μιλώντας στην εκπομπής OPEN Mind, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά παραιτηθεί με την ανακοίνωση των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας, διαπίστωσε το βράδυ των ευρωεκλογών, ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και κατόπιν τούτου, εξήγγειλε εκλογές. 'Αρα αυτή η κυβέρνηση είναι για εμάς υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η πρόταση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ είναι εξωθεσμική. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στη πρόταση της ΝΔ που ήταν να φύγει από την ευθύνη της κυβέρνησης η επιλογή των δικαστών και να περάσει στη Βουλή» είπε η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε.

«Το βράδυ των εκλογών, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε εκλογές για τις 30 Ιουνίου. Η μία βδομάδα αναβολής είναι κρίσιμη για να μπορέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον βέβαια το θελήσει, να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα Είναι σαφές η κυβέρνηση είχε στο μυαλό της να εκλέξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη, Πρέπει να επιλέξει ο ελληνικός λαός την κυβέρνησή του και μετά όποια κυβέρνηση εκλεγεί να προχωρήσει τη διαδικασία, όπως υπάρχει στο Σύνταγμα».

Αναφερόμενη στις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος η κ. Μπακογιάννη καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ αλαζονεία.

«Το ήθος και το ύφος και η αλαζονεία πληρώνονται πάντα», είπε χαρακτηριστικά» και τόνισε ότι «η υπεροφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν δυσβάσταχτη».

Σχετικά με το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών, η κ. Μπακογιάνη ανέφερε πως βασικός στόχος της ΝΔ είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα και η αποδοχή του προγράμματος από τις ευρύτερες δυνατές κοινωνικές ομάδες.

«Θα ακολουθήσουμε την ίδια στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι σήμερα, διότι έως τώρα φάνηκε πως όποιος υποτίμησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λάθος, στηριζόμενοι σε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποτιμηθεί και κοστολογηθεί» είπε και πρόσθσε.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι στασιμότητα. Σήμερα έχουμε μια αναιμικότατη ανάπτυξη η οποία δεν μπορεί να δώσει νέες ούτε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, Η οικονομία πρέπει να πάρει μπροστά. Το ότι βρισκόμαστε σήμερα μετά τέσσερα χρόνια στην ίδια κατάσταση στο Ελληνικό, και με τις μεγάλες επενδύσεις, δείχνει ακριβώς τη νοοτροπία την οποία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ιδιωτικές επενδύσεις. Εμάς η αρχή μας είναι εντελώς διαφορετική. Είμαστε ένα φιλοεπενδυτικό κόμμα. Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, πιστεύουμε ότι το κέρδος δεν είναι ποινικό αδίκημα. Οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν καλύτερες θέσεις εργασίας και θα μπορούν να γυρίσουν τα παιδιά που έχουν φύγει αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Το στοίχημα θα παιχθεί στην ανάπτυξη. Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και η οικονομία της να σηκωθεί πραγματικά. Ο στόχος μας είναι να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη ουσίας, γιατί στον ΕΝΦΙΑ για παράδειγμα, η πραγματικότητα είναι πως με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ο ΕΝΦΙΑ αυξήθηκε στη Δραπετσώνα και μειώθηκε στο Ψυχικό και στην Κηφισιά».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών η κ. Μπακογιάννη είπε πως «όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα δεν θα πάμε σε εκλογές», και τόνισε ότι «το δίλημμα είναι πρόοδος ή στασιμότητα».

«Το βράδυ των εκλογών θα δούμε ποιες πολιτικές συμμαχίες είναι δυνατές», είπε ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο στόχος μας για τις εκλογές, συμπλήρωσε, «είναι οι μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. Χρειαζόμαστε, για την επόμενη μέρα, τη στήριξη αυτής της κοινωνία για την εφαρμογή του προγράμματος», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *