Ν. Ζηλανδία: Σχέδιο για τη φύτευση ενός δισεκατομμυρίου δέντρων

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη φύτευση ενός δισεκατομμυρίου δέντρων έλαβε επιπλέον χρηματοδότηση 240 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, ανεβάζοντας το κόστος του έργου στα σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο Υπουργός Δασών, Σέιν Τζόουνς, ανακοίνωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος επιχορηγήσεων και εταιρικής σχέσης ώστε να φυτευτούν τα περισσότερα δυνατά δέντρα και να δημιουργηθούν ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης.
«Χορηγούμε 240 εκατομμύρια δολάρια από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την υποστήριξη της φύτευσης δέντρων σε περιοχές όπου μπορούν να επιτευχθούν ευρύτεροι κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί και περιφερειακοί αναπτυξιακοί στόχοι», δήλωσε ο Τζόουνς.
Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει έως και 1.000 νέες θέσεις εργασίας, θα συνεισφέρει σημαντικά στην εκπλήρωση των στόχων της Νέας Ζηλανδίας για την κλιματική αλλαγή, θα αναβιώσει κατεστραμμένα και διαβρωμένα τοπία, θα μετατρέψει μη παραγωγικές καλλιεργητικές εκτάσεις σε δάση, και θα βοηθήσει επίσης την ανάπτυξη σε μεγάλες εκτάσεις της Νέας Ζηλανδίας όπου είχαν καταστραφεί ιθαγενή δάση και κοινότητες, σύμφωνα με τον υπουργό.
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαθέτει εκατομμύρια για τη φύτευση δέντρων αλλά όχι για διάφορα προγράμματα ιατρικής περίθαλψης και ψυχικής υγείας, καθώς και για αυξήσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών.
Η ανακοίνωση ακολούθησε την εκκίνηση διαβουλεύσεων σχετικά με βελτιώσεις του συστήματος εμπορίας εκπομπών, το οποίο αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό θα βοηθήσει την επίτευξη του στόχου για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών μέχρι το 2050, σύμφωνα με τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής, Τζέιμς Σω. Labels Διεθνή, Περίεργα – Απίστευτα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *