Ν.Κοτζιάς προς Σκόπια και Αλβανία: «Θα προβάλλουμε βέτο στην είσοδό σας στην ΕΕ»

Σαφή προειδοποίηση προς Σκόπια και Αλβανία πως δεν πρόκειται να ενταχθούν στην ΕΕ απηύθυνε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς, εάν  πρώτα δεν εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές τους βλέψειςκαι τις απαιτήσεις τους για σφετερισμό του ονόματος «Μακεδονία» και εάν η δεύτερη δεν σταματήσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Β.Ήπειρο

«Τόνισα ότι τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται επιλεκτικά και παρουσίασα μια σειρά από παραδείγματα για το πώς γίνεται κατάχρησή τους.

»Τέλος, συζητήσαμε με τις χώρες της Ανατολικής Γειτονίας, όπως επίσης και με τις τέσσερις υποψήφιες για ένταξη χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την Τουρκία και ανταλλάξαμε γνώμες για το πώς αυτό το ζήτημα θα μπορέσει να προωθηθεί.

»Στο πλαίσιο της εδώ παρουσίας μας, είχα και συζητήσεις με μία σειρά από Υπουργούς και Επιτρόπους, όπου έκανα πάρα πολύ σαφές κάτω από ποιούς όρους και προϋποθέσεις μπορούν να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με ορισμένες από αυτές τις υποψήφιες χώρες».

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης, στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έχοντας τον Γάλλο Πρόεδρο στο πλευρό του δήλωσε:

«Προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, υπονομεύει την ευρωπαϊκής της προοπτική.

»Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Παρεμφερές είναι και το μήνυμα της Ελλάδας προς την γείτονα Αλβανία: Όταν προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίθεση προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο -όπως π.χ. η πρόσφατη ωμή παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας- υπονομεύει και εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική».

Να προστεθεί ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό Spiegel την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ξέφυγε από τη μετριοπαθή στάση που κρατούσε μέχρι πρότινος και τόλμησε να ψελλίσει έμμεσες απειλές κατά της Ελλάδας.

«Δεν επιθυμούμε ένα νέο γύρο ανταλλαγής κατηγοριών», δήλωσε ο Σκοπιανός αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Ελλάδα και σημείωσε με έμφαση:

«Θα πρέπει να μπορούμε να είμαστε, αυτό που είμαστε- «Μακεδόνες».

»Δε ζητάμε κάτι που δεν μας ανήκει, αλλά δεν μπορεί να περιμένει κανείς από εμάς να απαρνηθούμε την ψυχή και τις αξίες μας».

Ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων εκτοξεύει και έμμεσες απειλές προς την Ελλάδα εάν συνεχίσει να μπλοκάρει την είσοδο της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «είναι μια ριψοκίνδυνη στρατηγική, να εμποδίζει κανείς μια χώρα».

Οι δηλώσεις Ντιμιτρόφ σημειώθηκαν από κύκλους των Αθηνών ως εξαιρετικά επιζήμιες για τη μικρή βαλκανική χώρα και προκάλεσαν την άμεση αυστηρή προειδοποίηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, ο δημοσιογράφος Keno Verseck, που πήρε τη συνέντευξη από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ, θεωρείται άνθρωπος του Τ.Σόρος

Είναι γνωστό ότι ο Τ.Σόρος από την αρχή της δημιουργίας τους κράτους των Σκοπίων ασχολήθηκε με την ονοματοδοσία αυτού του κρατιδίου και από την αρχή επιθυμούσε να υποκλέψει το όνομα «Μακεδονία» γνωρίζοντας προφανώς ότι έτσι αποσπάται από το ελληνικό Έθνος μέρος της Ιστορίας του.

Σημειώνεται ότι ο Τζορτζ Σόρος έχει προκύψει ότι συνδέεται στενά και με τον νυν περίεργο Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Όμως ο Τ.Σόρος αποτελούσε ενιαίο Σύστημα μαζί με τους Μ.Ομπαμα και Χ.Κλίντον. Από την ημέρα που οι Δημοκρατικοί έχασαν την εξουσία και αυτός έχασε μέρος της δύναμής του ενώ έχει κηρύξει τον πόλεμο και κατά του νυν Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ τονοποίο άλλωστε πολεμά σύσσωμο το «βαθύ αμερικανικό κράτος»

Είναι μια καλή ευκαιρία για την Ελλάδα να διευθετήσει το ζήτημα μια και καλή χωρίς σύνθετες ονομασίες και άλλα περίεργα και επικίνδυνα εφευρήματα. Οι Σκοπιανοί έχουν ανάγκη και όχι εμείς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *