Ξεκινά η απαγόρευση της μπούρκας στη Δανία – Αυτή θα είναι η ποινή

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το μέτρο της απαγόρευσης της μπούρκας στη Δανία, που πέρασε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή τον περασμένο Μάϊο.
Το μέτρο προκαλεί αντιδράσεις και τις επόμενες ώρες ακτιβιστές σχεδιάζουν διαμαρτυρίες.
Οι ποινές για τους παραβάτες
Ο νόμος για την απαγόρευση της μπούρκας προβλέπει πρόστιμο 135 ευρώ. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων, οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.350 ευρώ ή ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μηνών.
Παράλληλα, όποιος αναγκάζει έναν άνθρωπο να καλύπτει το πρόσωπό του χρησιμοποιώντας βία ή απειλή, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών.
Το μέτρο προκάλεσε συζητήσεις
Πάντως, από σήμερα οι Δανία γίνεται η πέμπτη χώρα που απαγορεύει την πλήρη κάλυψη του προσώπου, μια απόφαση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και διαξιφισμούς ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους του μέτρου.
Ο νόμος για τον περιορισμό της ισλαμικής περιβολής εισήλθε σστο κοινοβούλιο από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, που επιδιώκει πιο αυστηρούς κανόνες για το άσυλο και τη μετανάστευση τα επόμενα χρόνια.
Ακτιβιστές μιλούν για μέτρο κατά μιας μειονότητας
Πάντως, οι ακτιβιστές ετοιμάζουν διαμαρτυρία γιατί θεωρούν ότι θεωρούν ότι το μέτρο επιβάλλει διάκριση κατά μιας μειονοτικής ομάδας.
Αντιδρά η Διεθνής Αμνηστία
Σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Φώτης Φιλίππου δήλωσε ότι όλες οι γυναίκες «θα πρέπει να αισθάνονται ελεύθερες να ντύνονται όπως τους ευχαριστεί και να φορούν ρούχα που εκφράζουν την ταυτότητα και τα πιστεύω τους», προσθέτοντας ότι η απαγόρευση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις μουσουλμάνες που επιλέγουν να φοβούν νικάμπ ή μπούρκα.
«Εάν ο σκοπός του νόμου είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα των γυναικών, αποτυγχάνει πλήρως. Αντίθετα, ο νόμος ποινικοποιεί τις γυναίκες για την επιλογή τους στην ενδυμασία», ανέφερε.
Ο νόμος για την απαγόρευση της μπούρκας επιτρέπει στους ανθρώπους να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, όπως για παράδειγμα για όσους φορούν κράνος και οδηγούν μοτοσικλέτα ή όταν υπάρχει κρύο.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η αστυνομία θα μπορεί να δίνει συστάσεις στις γυναίκες να βγάλουν την μπούρκα ή θα μπορεί να τους ζητάει να εγκαταλείπουν δημόσια μέρη. Labels Άρθρα, Διεθνή Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *