Ξηροδερμία και αντιμετώπιση | 10 τρόποι ν’αντιμετωπίσεις τη ξηροδερμία

Ξηροδερμία και αντιμετώπιση .Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, είναι η ξηροδερμία. Εσύ ξέρεις πως να την αντιμετωπίσεις;

Ξηροδερμία και αντιμετώπιση

Στις μέρες μας δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το αιώνιο πρόβλημα της ξηροδερμίας. Η ξηροδερμία καλώς ή κακώς δεν εξαφανίζεται τελείως, ότι και αν κάνεις. Αν εξαφανιστεί για λίγο, σίγουρα κάποια στιγμή θα επανέλθει. Αν π.χ δεν έχεις ξηροδερμία το καλοκαίρι, τότε σίγουρα θα εμφανιστεί πάλι τον χειμώνα.

Κάποιοι παράγοντες που ενεργοποιούν τη ξηροδερμία είναι, ο καιρός, η διατροφή μας, τα καλλυντικά που βάζουμε στα μαλλιά και στο δέρμα μας, το πόσο νερό πίνουμε, το τι φάρμακα καταναλώνουμε, το πως πιάνουμε τα μαλλιά μας, κάθε πότε λούζουμε τα μαλλιά μας και άλλες πολλές καταστάσεις που χειροτερεύουν το πρόβλημα.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχείς γιατί σου έχω ορισμένους απλούς τρόπους για να την εξαφανίσεις και να φτιάξεις τη κατάσταση του κεφαλιού σου.

Εξαφάνισε τη ξηροδερμία

1)Λούσε τα μαλλιά σου με παγωμένο νερό

Το πιο σημαντικό βήμα για να μειώσεις τη ξηροδερμία είναι να μην χρησιμοποιείς ζεστό νερό όταν λούζεσαι, διότι η θερμότητα ανοίγει τους πόρους του δέρματος και ενισχύει τη ξηροδερμία. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς κρύο ή χλιαρό νερό στα μαλλιά σου και θα δεις γρήγορα αποτελέσματα. Ξηροδερμία και αντιμετώπιση .

2)Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας

Τα κοινά σαμπουάν του εμπορίου, όχι μόνο δεν βοηθάνε το τριχωτό της κεφαλής σου, αλλά το καταστρέφουν κιόλας λόγω χημικών. Στα φαρμακεία υπάρχουν πολλά σαμπουάν που είναι φυτικά και είναι κατά της ξηροδερμίας και θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ με το πρόβλημα σου.

3)Προτίμησε μία μαλακή βούρτσα

Οι μαλακές βούρτσες δεν γδέρνουν και δεν πληγώνουν το δέρμα σου, ενώ οι σκληρές ενισχύουν τη ξηροδερμίαγιατί καταστρέφουν τη πάνω στοιβάδα του κεφαλιού σου.

4)Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό

Το νερό είναι επίσης, ένας μεγάλος σύμμαχος κατά της ξηροδερμίας μιας και ένας ενυδατωμένος οργανισμός σπάνια εμφανίζει σημάδια ξηροδερμίας. Ένα με δύο λίτρα την ημέρα θα βοηθήσουν στα πάντα πάνω στο σώμα σου.

5)Μην τα επιβαρύνεις με διάφορες ισιωτικές, πιστολάκια και βαριά καλλυντικά

Απέφυγε τα αντικείμενα που μπορούν να σου καταστρέψουν τη τρίχα αλλά και το κεφάλι σου. Μην χρησιμοποιείςπροϊόντα θερμότητας παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα.

6)Κάνε μάσκα μία φορά την εβδομάδα

Η μάσκα είναι σωτήρια στο θέμα της ξηροδερμίας μιας και απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και σου ενυδατώνει αλλά και ταυτόχρονα μαλακώνει τη τρίχα σου. Μία φορά την εβδομάδα φτάνει για να δεις άμεσα αποτελέσματα.

7)Βάζε λαδάκι στις άκρες

Οι άκρες σου παίζουν και αυτές σημαντικό ρόλο στη ξηροδερμία μιας και όταν είναι ενυδατωμένες η τρίχα σου δεν φριζάρει και δεν σπάει με αποτέλεσμα να αποτρέπει με τον τρόπο της τη ξηροδερμία.

8)Μην ξύνεις το κεφάλι σου

Το ξύσιμο του κεφαλιού σου φέρνει στην επιφάνεια τη ξηροδερμία ακόμα και αν έχει εξαφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και οι σκληρές βούρτσες που προανέφερα. Γι’αυτό πρόσεχε να μην ξύνεσαι πολύ συχνά, έστω και από αφηρημάδα.

9)Η μαλακτική είναι απαραίτητη

Σε κάθε λούσιμο να χρησιμοποιείς μαλακτική μιας και μπορεί να σε σώσει από την ενοχλητική ξηροδερμία. Ενυδατώνει, θρέφει και μαλακώνει τη τρίχα σου αλλά και την επιφάνεια του κεφαλιού σου και κάνει θαύματα με τη ξηροδερμία.

10)Μην πιάνεις πολύ σφιχτά τη κοτσίδα σου

Το να πιάνεις πολύ σφιχτά τα μαλλιά σου ενισχύει τη ξηροδερμία γιατί τραβάς το τριχωτό της κεφαλής σου και το επιβαρύνεις. Πιάσε μία χαλαρή κοτσίδα και είσαι έτοιμη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *