Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βοηθούν τους ηλικιωμένους να ζουν περισσότερο

Ηλικιωμένοι που ασχολούνται με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, εκτός
των άλλων ειδών άσκησης, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο…
θανάτου, αναφέρει νέα έρευνα.
Ερευνητές του Penn State University, ανακάλυψαν ότι άνθρωποι άνω των 65 ετών που έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης δυο φορές την εβδομάδα μείωσαν τον κίνδυνο θανάτου σχεδόν κατά το ήμισυ, ενώ επίσης μειώθηκαν οι πιθανότητες θνησιμότητας από καρδιακά προβλήματα ή καρκίνο.
Η σωματική δραστηριότητα και η άσκηση είναι από καιρό γνωστό πως ωφελούν την υγεία όσον αφορά τις νόσους και τη νοητική εξασθένηση. Τα οφέλη της άσκησης ενδυνάμωσης δεν είχαν τονισθεί για πολύ καιρό, σημειώνουν οι ερευνητές, προσθέτοντας ότι η American Heart Association άρχισε να τη συνιστά ως δραστηριότητα από το 2007.
Η Dr. Jennifer Kraschnewski, δήλωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η άσκηση ενδυνάμωσης δεν ήταν μέρος της άσκησης των ανθρώπων για πολύ καιρό, αλλά μόλις πρόσφατα ισχυροποιήθηκε ως σύσταση.
Πρόσθεσε, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι μικρό ποσοστό του πληθυσμού αλλά είναι υψηλότερο από αυτό που περίμεναν οι ερευνητές.
Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Preventive Medicine, ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 30.162 ενηλίκων, ηλικίας άνω των 65 ετών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσοστό 9,6% των συμμετεχόντων έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ποσοστό 31,6% απεβίωσε.
Όσοι έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα είχαν 46% χαμηλότερες πιθανότητες θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο, ανέφεραν οι ερευνητές. Άνθρωποι που έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από καρδιακό πρόβλημα και 19% χαμηλότερες να πεθάνουν από καρκίνο.|
Κατά μέσον όρο, συμμετέχοντες κοντά στην ηλικία των 65 ετών ήταν πιο πιθανό να κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης και να είναι παντρεμένοι, λευκοί, φυσιολογικού βάρους, να ασκούνται και να έχουν τελειώσει δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η Kraschnewski δήλωσε ότι πρέπει να εντοπίσουμε περισσότερους τρόπους που να μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους να ασχοληθούν με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός στους ηλικιωμένους που ασχολούνται με την άσκηση, από κάτω του 10% σε πολύ υψηλότερο ποσοστό.
Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *