Οι καταθέσεις των Καφέ και Καλτσά

1Οι καταθέσεις των Παντελή Καφέ και Νίκου Καλτσά για το επίμαχο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια τον Γενάρη του 2013 βγήκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Αμφότεροι αναφέρουν ότι δε βρίσκονταν στ’ αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, όταν -σύμφωνα με τις καταγγελίες των Νίκου Γεωργέα και Δημήτρη Καλαϊτζίδη- μπήκε ο Γιώργος Λαναρής και ζήτησε να χάσουν το παιχνίδι με 3-0.

Παρόλα αυτά, ο Καλτσάς χαρακτηρίζει «περίεργο και ύποπτο» ότι αμφότεροι έμειναν στην ομάδα 4-5 μήνες μετά το παιχνίδι και αναφέρει ότι οι καταγγελίες τους τον προσβάλλουν ως ποδοσφαιριστή και άνθρωπο.
Αναλυτικά όσα αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι δυο παίκτες

Καφές: «Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαμε πάει με πολλές ελλείψεις, παρά όμως τις ελλείψεις αυτές, το ημίχρονο τελείωσε 0-0 μετά από καλή δική μας παρουσία. Στο τέλος του ημιχρόνου, επειδή είχα νιώσει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, αμέσως μετά το τέλος του ημιχρόνου, πήγα στο χώρο του μασάζ για να με βοηθήσει ο φυσιοθεραπευτής.

Παρέμεινα εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, επομένως δεν έγιναν αντιληπτά από εμένα όσα αναφέρουν στις καταθέσεις τους Καλαϊτζίδης και Γεωργέας. Όταν βγήκα στον αγωνιστικό χώρο ζήτησα από τον προπονητή μου να με αντικαταστήσει επειδή το ως άνω πρόβλημα παρέμενε και ο προπονητής μου με αντικατέστησε. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Καλτσάς: «Στον παραπάνω αγώνα εγώ ήμουν αναπληρωματικός και εν τέλει δε χρησιμοποιήθηκα από τον προπονητή μου, παραμένοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στον πάγκο των αναπληρωματικών. Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου εγώ δεν μπήκα στα αποδυτήρια, μπήκαν όμως σ’ αυτά οι έντεκα συμπαίκτες μου που αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο, καθώς επίσης ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο γενικός αρχηγός, Γεώργιος Λαναρής, ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας, Α. Τυφλίδης, καθώς και ο φροντιστής της ομάδας, Σάκης Βούλγαρης. Εγώ παρέμεινα στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας μπάλα με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς συμπαίκτες μου, όπως συνηθίζεται.

Από κανένα συμπαίκτη μου μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν άκουσα ότι ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Λαναρής, μίλησε στ’ αποδυτήρια και ανέφερε ότι δήθεν είναι επιθυμία του προέδρου της ομάδας, Γιώργου Αρβανιτίδη να έχουμε μειωμένη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι ώστε να χάσουμε το παιχνίδι με 3-0. Πρόσφατα διάβασε ότι ο τότε προπονητής της ΠΑΕ Βέροια, Γιώργος Καλαϊτζίδης, κατέθεσε ότι ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Λαναρής, του είπε ότι επιθυμία του προέδρου, κ. Αρβανιτίδη είναι να χάσει το παιχνίδι η ομάδα με 3-0. Το ίδιο μάλιστα έμαθα ότι κατέθεσε και ο τότε συμπαίκτης μου, Νίκος Γεωργέας. Ο συμπαίκτης μου, Νίκος Γεωργέας, αντικαταστάθηκε στο πρώτο 15λεπτο του β’ ημιχρόνου λόγω τραυματισμού και κάθισε δίπλα μου στον πάγκο χωρίς να μου αναφέρει τίποτα σχετικό. Έλεγε μόνο ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Ούτε ο προπονητής ανέφερε σχετικά κάτι για τα υποτιθέμενα γεγονότα που έγιναν στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια, ενώ αναγνώρισε ενώπιον όλων μας την ανωτερότητα του αντιπάλου μας, Ολυμπιακού.

Εάν αυτά τα οποία “θυμήθηκαν” σήμερα οι δυο μάρτυρες, Καλαϊτζίδης και Γεωργέας, ήταν αλήθεια είναι σίγουρα περίεργο και ύποπτο πως παρέμειναν στην ομάδα ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή για άλλους 4-5 μήνες. Τέλος θέλω να καταθέσω ότι όσα αναφέρθηκαν από τον πρώην προπονητή μου και τον πρώην συμπαίκτη μου, μου προκάλεσαν τεράστια έκπληξη και δυσαρέσκεια και με προσέβαλαν σαν άτομο, αλλά και σαν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μου μαζί τους, αλλά και όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα της Βέροιας μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε ποτέ κανένα μέλος της ομάδας, από τον φροντιστή του γηπέδου μέχρι και τον πρόεδρο της ομάδας, που να έχει καν προσπαθήσει να μας επηρεάσει πριν από κάποιον αγώνα ή ακόμα και κατά την εξέλιξη αυτού προκειμένου να έχουμε μειωμένη απόδοση, έτσι ώστε να χάσουμε εσκεμμένα.

Η ομάδα της Βέροιας είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, γνωστή με το προσωνύμιο “βασίλισσα του Βορρά”, στην οποία έχω την τιμή να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και δεν της ταιριάζουν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες προσβάλλουν τον ίδιο το σύλλογο, τους παίκτες, αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της».

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *