Οι λόγοι του… μη φορ

1Η ΑΕΚ, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Ράφικ Τζεμπούρ, «ψάχτηκε» πολύ για επιθετικό. Μέχρι και χθες υπήρξαν επαφές, κυρίως με τους Κάιλ Λάφερτι και Μάρκο Ντέβιτς, δίχως-ωστόσο-αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι τελικά δεν απέκτησε κάποιον σέντερ φορ, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στις τάξεις πολλών οπαδών της, που αμφιβάλλουν αν η «Ένωση» μπορεί να είναι αποτελεσματική και να καλύψει το κενό εκ των έσω με τις διαθέσιμες λύσεις, τουλάχιστον μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Για ποιον λόγο δεν αποκτήθηκε επιθετικός; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι «κιτρινόμαυροι» δεν βρήκαν το συνδυασμό των στοιχείων εκείνων που θα τους έκανε να προχωρήσουν σε προσθήκη της τελευταίας στιγμής.

Ο Τραϊανός Δέλλας ήθελε έναν ποδοσφαιριστή για την κορυφή της επίθεσης, με στοιχεία που δεν έχουν οι υπάρχοντες: να μπορεί να «σπάει» την μπάλα καλά στους μεσοεπιθετικούς, να γεμίζει την περιοχή, να παίζει με πλάτη και να είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Τέτοιοι υπήρχαν στην αγορά και οι Λάφερτι ή Ντέβιτς-λόγου χάρη-έχουν αυτά τα στοιχεία.

Όμως ο «Κολοσσός» είχε ενδοιασμούς για επιπλέον λόγους. Ήθελε ο παίκτης που θα έρθει να μην έχει πρόβλημα να μείνει και στον πάγκο, εφόσον ο ίδιος το έκρινε αναγκαίο, ενώ δεν ήθελε να διαταράξει τις ισορροπίες στην ομάδα. Αποκτώντας ένα «βαρύ» όνομα, θεωρήθηκε πως θα αδικείτο ο Αραβίδης που παίζει πλέον στη φυσική του θέση, ενώ ο Τζεμπούρ δεν θα είχε το ρόλο για τον οποίο έχει αποκτηθεί επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του (πιθανότατα νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν). Συν τοις άλλοις, με την επάνοδο του Μάνταλου ο Δέλλας θέλει να δοκιμάσει ένα πιο «ελαφρύ» σχήμα.

Κακά τα ψέματα, το οικονομικό έπαιξε το ρόλο του. Προφανώς η διοίκηση δεν θέλησε να κάνει μια ακόμη υπέρβαση (μετά από αυτή για την απόκτηση του Μπουονανότε) σε κόστος απόκτησης ποδοσφαιριστή, όχι μόνο για να μην επιβαρύνει τα ταμεία της, αλλά και για να μην προκαλέσει αναστάτωση στα αποδυτήρια προσθέτοντας ένα συμβόλαιο που θα απείχε πολύ από τα υπόλοιπα. Σημειώνεται πως ο Μπουονανότε των 700.000 ευρώ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος της ομάδας, ενώ οι Λάφερτι και Ντέβιτς με τους οποίους έγιναν οι πιο σοβαρές συζητήσεις έχουν συμβόλαιο που ξεπερνά το εκατομμύριο ετησίως.

Θεωρητικά υπάρχει ακόμη προθεσμία για απόκτηση ελεύθερου παίκτη (τύπου… Κάλου Ούτσε) για άλλες δέκα μέρες, ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γίνει κάποια κίνηση για τέτοιον ποδοσφαιριστή.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *