Οι νέοι SSD της Gigabyte ανεβάζουν τις ταχύτητες δεδομένων

Οι νέοι SSD της Gigabyte ανεβάζουν τις ταχύτητες δεδομένων

Η νέα τεχνολογία των PCIe 4.0 Controllers επιτρέπει υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, στοιχείο που εκμεταλλεύονται οι νέοι SSD της Gigabyte.

Αυτά είναι τα πρώτα μοντέλα της Gigabyte που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία και παρουσιάζουν το πόσο ταχύτερα μπορούν να γίνουν όλες οι διεργασίες με τη νέα γενιά υλικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο AORUS NVMe Gen4 SSD της Gigabyte διακρίνεται για την ταχύτητα ανάγνωσης των 5 GB το δευτερόλεπτο και την ταχύτητα εγγραφής των 4.4 GB το δευτερόλεπτο. Οι επιδόσεις αυτές καθιστούν τον Solid State Disk της Gigabyte κατά 56% πιο γρήγορο σε όλες τις διεργασίες σε σχέση με άλλα μοντέλα SSD, παλαιότερης τεχνολογίας, που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Gigabyte δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει μνήμες SSD βασισμένες στην τεχνολογία PCIe 4.0, αφού αναμένονται και άλλοι κατασκευαστές που θα δώσουν το παρών στην εν λόγω κατηγορία. H Corsair είναι μία από τις εταιρείες που έχουν ήδη δώσει λεπτομέρειες για τα άμεσα μελλοντικά της σχέδια στον τομέα της αποθήκευσης υψηλών ταχυτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα SSD αυτά θα μπορούν να συνδυαστούν με τους επεξεργαστές Ryzen της AMD και τις κατάλληλες μητρικές κάρτες. Τα μοντέλα της Gigabyte θα είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις με χωρητικότητα του 1 και των 2 TB, αλλά εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις. Στην παρούσα φάση δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Gigabyte για τα νέα της μοντέλα SSD, αλλά αρχικά δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη στο κοινό εάν αυτά είναι ακριβά. Σταδιακά η τιμή τους θα σημειώσει πτώση, όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα τεχνολογίας που ορίζουν μία τομή στην αγορά. Η επίσημη έναρξη των πωλήσεων των νέων SSD υπολογίζεται για τον Ιούλιο του 2019.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *