Οι Νικς “τρελάθηκαν” και θέλουν να φτιάξουν τη νέα superteam του ΝΒΑ

Οι Νικς "τρελάθηκαν" και θέλουν να φτιάξουν τη νέα superteam του ΝΒΑ

Παράνοια επικρατεί στο ΝΒΑ μετά την απαίτηση του Άντονι Ντέιβις να παραχωρηθεί με trade από τους Νιου Ορλίανς Πέλικανς, με τους Νιου Γιορκ Νικς να κοιτάζουν όχι μόνο αυτόν, αλλά και δύο ακόμη σούπερσταρς!

Μεσημέρι Δευτέρας (28/1) και η είδηση έσκασε σαν βόμβα στον κόσμο του παγκόσμιου μπάσκετ: "O ατζέντης του Άντονι Ντέιβις, Ριτς Πολ, ενημέρωσε τους Πέλικανς πως ο πελάτης του δεν θα υπογράψει πρόωρη επέκταση και ζήτησε ανταλλαγή του σε ομάδα που θα του προσφέρει τη δυνατότητα να διεκδικήσει πρωταθλήματα" ανέφερε ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN και τα ήρεμα νερά του ΝΒΑ μετατράπηκαν σε φουρτουνιασμένη θάλασσα που γέμισε ξαφνικά πεινασμένους καρχαρίες.

Κάθε ώρα που περνούσε, ένα νέο δημοσίευμα έβαζε και μια ακόμη ομάδα στο παιχνίδι για τον 25χρονο παίκτη που δικαίως θεωρείται ο πληρέστερος ψηλός στο άθλημα. Από τους Σέλτικς (που δεν μπορούν να τον βάλουν στο roster τους πριν την 1η Ιουλίου δίχως να παραχωρήσουν τον Καϊρί Ίρβινγκ) και τους Λέικερς, μέχρι τους Ρόκετς, τους Κλίπερς, τους Γουόριορς και τους Μπακς, τα μισά και παραπάνω από τα μισά franchises της Λίγκας έχουν φορέσει την ταμπέλα του "μνηστήρα" για τον Άντονι Ντέιβις που σε 451 αγώνες στο ΝΒΑ έχει μέσους όρους 24 πόντων, 10.6 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 1.4 κλεψιμάτων και 2.4 κοψιμάτων ανά 35 λεπτά συμμετοχής.

Και ξαφνικά, μία από τις ομάδες που δείχνουν να έχουν πραγματικά καλές πιθανότητες για να αποκτήσουν τον Ντέιβις, είναι οι Νιου Γιορκ Νικς!

Αρκετά media, ανάμεσά τους και το έγκυρο Yahoo στο οποίο υπογράφει ο Κρις Χέινς, αναφέρουν πως στην Νέα Υόρκη έχουν ήδη αρχίσει να φτιάχνουν διαφορετικά πακέτα τα οποία στη συνέχεια θα ρίξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Πέλικανς, όταν και αν καθίσουν φυσικά σε αυτό με τους παράγοντες της ομάδας της Νέας Ορλεάνης. Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο Κέβιν Νοξ, το draft pick που αναμένεται να είναι στο Top-3 τον ερχόμενο Ιούνιο και ίσως και στο νούμερο 1 όπου θα υπάρχουν οι Ζάιον Γουίλιαμσον – Αρ Τζέι Μπάρετ είναι μια εκπληκτική πρώτη ύλη γύρω από την οποία μπορούν οι άνθρωποι των δύο ομάδων να χτίσουν ένα deal που θα αφήνει κάθε πλευρά ευχαριστημένη.

KAI ΝΤΕΙΒΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡΣ!

Μόνο που οι Νικς κοιτάζουν ακόμη πιο μακριά, καθώς στόχος τους δεν είναι να πάρουν μόνο τον Άντονι Ντέιβις, αλλά και δύο ακόμη παίκτες: τον Καϊρί Ίρβινγκ και τον Κέβιν Ντουράντ που την 1η Ιουλίου θα είναι free agents, ελεύθεροι να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους! Θα έχουν χώρο για να τους χωρέσουν και τους τρεις, ο Κεμπά Γουόκερ των Σάρλοτ Χόρνετς που θα είναι επίσης διαθέσιμος αποτελεί την εναλλακτική τους λύση για τη θέση του πόιντ γκαρντ και γενικώς στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν ονειρεύονται πως στην έναρξη της σεζόν 2019/20 θα βρίσκονται σε θέση να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ανατολική Περιφέρεια που θα τους δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους NBA Finals!

Οι Πέλικανς θα προτιμήσουν να δώσουν τον Ντέιβις σε ομάδα της Ανατολής για να μην τον βρίσκουν τα επόμενα χρόνια απέναντί τους, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν βιάζονται να τον ανταλλάξουν. Θα παίξουν το παιχνίδι της υπομονής, θα θολώσουν τα νερά, θα πάρουν τον χρόνο τους και ίσως κάποια στιγμή δηλώσουν πως δεν σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Είτε τώρα, όμως, είτε πριν το Trade Deadline της 7ης Φεβρουαρίου, είτε το καλοκαίρι θα αναγκαστούν να τον αποχαιρετήσουν, ώστε να κοιτάξουν και αυτοί το μέλλον τους στο οποίο δεν χωράει πλέον ο κορυφαίος ψηλός του ΝΒΑ.

Στους φίλους των Νικς, πάντως, θα συστήσουμε ψυχραιμία καθώς στο πρόσφατο παρελθόν φάνηκε πως μεγάλοι παίκτες δεν θεωρούν ελκυστικό προορισμό το συγκεκριμένο franchise. Μπορεί η Νέα Υόρκη να είναι υπέροχη για την συντριπτική πλειοψηφία των NBAers, ο οργανισμός όμως δεν λειτουργεί στα πρότυπα των κορυφαίων της Λίγκας και αυτό δεν είναι εύκολο να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Κοινώς, μόνο με πιθανή ανταλλαγή για τον Άντονι Ντέιβις θα γυρίσει ο διακόπτης για τους Νικς, που στη συνέχεια θα μπορούν να κυνηγήσουν κι άλλους σούπερσταρς.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *