Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι φιλιππινέζες του συστήματος!

1Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στα 107 χρόνια του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας και στην ανακήρυξη του Αναστασίου ως κορυφαίου προπονητή από τους ποδοσφαιριστές, που δεν είναι φιλιππινέζες του συστήματος

 Σήμερα γιορτάζουμε την ίδρυση του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας. Ο Παναθηναϊκός γίνεται 107 χρόνων και φυσικά η ευχή είναι χρόνια πολλά και καταπράσινα. Μεγαλύτερος σύλλογος, διότι έχει τους περισσότερους τίτλους σε όλα τα αθλήματα , αλλά και πάνω απ’όλα ήθος, χρόνια ολόκληρα από την ίδρυσή του μέχρι τώρα.

Η σημερινή μέρα συνδυάστηκε με τα χθεσινά βραβεία του ΠΣΑΠ. Οι ποδοσφαιριστές ψήφισαν την καλύτερη ενδεκάδα και τους καλύτερους της σεζόν 2013-14 και απέδωσαν δικαιοσύνη στις περισσότερες περιπτώσεις. Βλέπω κάποιες αντιδράσεις επώνυμες και ανώνυμες, για το γεγονός, ότι ο Αναστασίου αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Και δεν μπορώ να καταλάβω τις ενστάσεις, που υπάρχουν από κάποιους φίλους του Ολυμπιακού, που ήθελαν να βγει ο Μίτσελ κορυφαίος προπονητής. Κατ’αρχάς τον Μίτσελ τον ακύρωσε ο ίδιος ο Ολυμπιακός, αφού τον έδιωξε με άσχημο τρόπο ως αποτυχημένο. Κατά δεύτερο, όταν πρωτάθλημα έχει πάρει στον Ολυμπιακό ακόμα και ο Σεγκούρα δεν είναι κάτι δύσκολο. Ολοι βλέπουμε τι γίνεται κάθε χρόνο.

Ο Αναστασίου ψηφίστηκε από τους ποδοσφαιριστές, για έναν απλό λόγο. Ξεκίνησε την προετοιμασία της περσινής σεζόν με αμούστακα παιδάκια και κατέληξε η σεζόν με εμφατική κατάκτηση του κυπέλλου και το 4-1 επί του ΠΑΟΚ και την πολύ καλή πορεία, που έκανε στον δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα κερδίζοντας άνετα με 3-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του. Κυρίως ο Αναστασίου με ένα πλάνο με παιδιά και από τις Ακαδημίες , αλλά και νέους παίκτες και έμπειρους παίκτες και με πολύ μικρό μπάτζετ παρουσίασε έναν ελκυστικό Παναθηναϊκό, που χαιρόσουν να τον βλέπεις. Αυτό που έκανε ο Αναστασίου με τις συνθήκες, που το έκανε ήταν πολύ δύσκολο. Αυτό που έκανε ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό είναι σύνηθες. Οι προπονητές αλλάζουν στον Ολυμπιακό, αλλά τα πρωταθλήματα κατακτώνται, αφού ξέρουμε όλοι πόσο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός εκτός γηπέδου.

Και οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρώτοι, που το ξέρουν. Και δεν είναι δυνατόν να αμφισβητούμε την κρίση των πρωταγωνιστών και να τους κριτικάρουμε εμείς οι απέξω. Δηλαδή αν δεν ξέρουν οι ποδοσφαιριστές ποδόσφαιρο, ποιοι ξέρουν; Και στο κάτω-κάτω οι ποδοσφαιριστές ξέρουν όλες τις συνθήκες, που διεξάγεται το ελληνικό πρωτάθλημα και οι αρκετοί βιώνουν στο πετσί τους και την αδικία. Και κυρίως ξέρουν ποιος κάνει κουμάντο. Με λίγα λόγια οι ποδοσφαιριστές δεν είναι… φιλιππινέζες του συστήματος… Και αυτό ενοχλεί πολλούς απ’ότι βλέπω. Και κυρίως αυτούς που δεν θέλουν με τίποτα να καθαρίσει αυτό το διεφθαρμένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προς το παρόν ας δεχτούν, ότι ο Αναστασίου είναι ο καλύτερος προπονητής για την περίοδο 2013-14, όπως ψήφισαν τον τότε προπονητή του Παναθηναϊκού Γιάννη Κυράστα την περίοδο 1999-2000, οι ποδοσφαιριστές επίσης. Και τότε οι ίδιες φωνές είχαν ακουστεί από τους ίδιους. Δεν πειράζει, ξυδάκι…

Πηγή: gazzetta.gr

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *