Οι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής

Φοροδιαφυγή εντόπισαν τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ στο 56% των περιπτώσεων που έλεγξαν στη Σαντορίνη τον Ιούνιο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Παραβάσεις στο 32% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Ωστόσο, σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Κέρκυρα και τη Σαντορίνη, η φοροδιαφυγή χτύπησε κόκκινο, κάτι που σημαίνει ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν στα ανωτέρω νησιά.

Συνολικά τον Ιούνιο ελέγχθηκαν 7.735 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται σε 32%. Εκμετάλλευση ταξί, πλυντήρια αυτοκινήτων και ανθοπωλεία στις πρώτες θέσεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά φοροδιαφυγής. Στην Κέρκυρα, έξι στους δέκα εντοπίστηκαν με φορολογικές παραβάσεις, ενώ η φοροδιαφυγή στη Σαντορίνη έφθασε στο 56%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο, οι περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότεροι έλεγχοι ήταν η Αθήνα με 407 ελέγχους, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε 37% παραβατικότητα, η Θεσσαλονίκη όπου διενεργήθηκαν 289 έλεγχοι και εντοπίστηκαν με παραβάσεις πάνω από τους μισούς (55%) και ακολουθούν η Πάτρα με 233 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Κατερίνη με 200 ελέγχους και 36% παραβατικότητα, η Ζάκυνθος με 186 ελέγχους και 41% παραβατικότητα, το Ηράκλειο με 28% παραβατικότητα, το Αργοστόλι όπου διενεργήθηκαν 173 έλεγχοι με 29% παραβατικότητα, το Ρέθυμνο με 166 ελέγχους και 20% παραβατικότητα, η Ρόδος με 166 ελέγχους και 43% παραβατικότητα, τα Χανιά με 164 ελέγχους και 28% παραβατικότητα, η Μύκονος όπου διενεργήθηκαν 159 έλεγχοι με ποσοστό παραβατικότητας 43%, η Σαντορίνη με 151 ελέγχους και 56% παραβατικότητα και η Κέρκυρα όπου διενεργήθηκαν 141 έλεγχοι και η παραβατικότητα χτύπησε κόκκινο φθάνοντας στο 62%.

Υψηλότερη παραβατικότητα κατέγραψαν οι εξής κλάδοι: εκμετάλλευση ταξί (81%), πλυντήρια αυτοκινήτων (75%), ανθοπωλεία (73%), ταξιδιωτικά πρακτορεία (68%), μανικιούρ – πεντικιούρ (63%), δικηγόροι (63%), ψητοπωλεία – σουβλατζίδικα χωρίς τραπεζοκαθίσματα (62%), κομμωτήρια – κουρεία (62%), ενοικίαση μοτοποδηλάτων (57%), πρατήρια καυσίμων (54%), χερσαίες – θαλάσσιες μεταφορές (53%), λιανικό εμπόριο (36%), εστίαση (33%), καταλύματα (24%).

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν χθες από τους επιχειρηματίες της εστίασης στη Μύκονο σχετικά με την αυστηρότητα των ελεγκτών σε κάποιους ελέγχους (υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν φορές που οι ελεγκτές πηγαίνουν έχοντας προαποφασίσει ότι θα επιβάλουν πρόστιμα και θα κλείσουν επιχειρήσεις), κύκλοι της ΑΑΔΕ σημειώνουν ότι στα τρία χρόνια που εφαρμόζεται το μέτρο των λουκέτων, δηλαδή ο νόμος του 1997, καμία από τις επιχειρήσεις που βρέθηκε να φοροδιαφεύγει και οδηγήθηκε σε 48ωρο κλείσιμο δεν έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια, όταν προσέφυγε σχετικά.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *