Τελευταία Νέα

Οι συνήθειες των Κινέζων που μπορεί να σοκάρουν στους ξένους αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικές στην Κίνα!

1Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα κάναμε ΠΟΤΕ στην Ελλάδα.
Όμως στην Κίνα μπορεί να αποτελεί μια κίνηση εξαιρετικά ευγενική. Όπως για παράδειγμα το ρέψιμο. Που στην Κίνα μπορεί να θεωρηθεί ένα μεγάλο ευχαριστώ για το γεύμα που μόλις είχατε και την καλή δουλειά που έκανε ο σεφ.

Άλλα πράγματα επίσης μπορεί στη Δύση να φαίνονται πράξη αγένεια, αλλά στην Κίνα να είναι κάτι πολύ φυσιολογικό.

Όπως με τα δώρα που πρέπει, πριν τα δεχτείς, να τα αρνηθείς πολλές φορές… Διαβάστε λοιπόν τις παρακάτω συνήθειες των Κινέζων που μπορεί να φαίνονται περίεργες ή και αγενείς από τον οποιονδήποτε ξένο.

Τα chopsticks (ξυλάκια φαγητού) δεν τοποθετούνται ποτέ όρθια στο μπολ του ρυζιού. Θυμίζει τελετουργικό για την προσφορά στους νεκρούς. Επίσης τα chopsticks δεν θα πρέπει ποτέ να τα κρατάτε στα χέρια σας όταν κάνετε χειρονομίες.

Το ρέψιμο θεωρείται μια πράξη ευγνωμοσύνης. Θεωρείται μια κίνηση που υποδηλώνει ευχαρίστηση από το φαγητό και εκλαμβάνεται ως ένα κομπλιμέντο για τον σεφ, οπότε μην εκπλαγείτε εάν συμβεί κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

Τα φλιτζάνια του τσαγιού είναι συνεχώς γεμάτα. Οι οικοδεσπότες φροντίζουν ώστε τα φλιτζάνια του τσαγιού των φιλοξενούμενων τους να μην αδειάσει ποτέ, και το άτομο στο οποίο ανήκει το φλιτζάνι χτυπά ελαφρά το τραπέζι με τα δάχτυλά του για να δείξει την ευγνωμοσύνης του Θα αρνηθούν πολλές φορές το δώρο πριν το δεχτούν.

Μην προσβληθείτε εάν προσφέρετε ένα δώρο και αρνηθούν να το δεχτούν, αφού είναι παράδοση στην Κίνα να αρνηθείς την πρώτη φορά που σου δίνεται κάτι. Μερικές φορές η εθιμοτυπία προτάσσει να αρνηθείς 3 φορές. Ακόμη και εάν το θες πολύ.

Η αστυνομία χρησιμοποιεί μερικές φορές χήνες αντί για σκυλιά. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, έχουν πολύ δυνατή όραση, έχουν δυνατή φωνή και μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικές…

Είναι σύνηθες να φτύνουν στον δρόμο. Γίνονται προσπάθειες για να μειωθεί το φαινόμενο αλλά δεν θεωρείται αγενές να φτύσει κάποιος ενώ περπατά στον δρόμο ή όταν βρίσκεται κάπου με κόσμο -ακόμη και μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το να δείχνεις κάποιον μπορεί να θεωρηθεί αγενές. Αυτό συναντάται συνήθως σε περιοχές γύρω από το Θιβέτ. Αντίθετα, εάν θέλετε να δείξετε κάποιον ή κάτι, η σωστή πρακτική είναι όχι να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλο, αλλά ολόκληρη την παλάμη στραμμένη προς τα πάνω.

Το φιλοδώρημα μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό. Είναι επιτρεπτό μόνο στα ξενοδοχεία ή σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την ξενάγηση. Μπορεί να σας ζητηθεί να βγάλετε φωτογραφίες μαζί τους.

Μερικές φορές οικογένειες Κινέζων ή φίλοι μπορεί να σας ζητήσουν να βγάλετε φωτογραφία μαζί τους. Συχνά θα προσπαθήσει να ανταποδώσει ρωτώντας σας εάν θέλετε να βγάλετε φωτογραφία και με το δικό σας κινητό.

Μάσκες full-face φοριούνται στις παραλίες. Προστατεύει το πρόσωπο από τον ήλιο (το λευκό δέρμα προτιμάται για αιώνες) και τις τσούχτρες.

Δεν δέχονται τα κομπλιμέντα. Ακόμη και εάν φαίνεται περίεργο να «αρνηθείς» ένα κομπλιμέντο, είναι σύνηθες στην Κίνα, αφού εάν το δεχτείς από την αρχή αποτελεί δείγμα ματαιοδοξίας.

Τα power-naps στον δρόμο είναι κάτι σύνηθες. Ο ύπνος είναι κάτι ιερό και μπορεί να δείτε ανθρώπους να κοιμούνται στα τρένα, τα αυτοκίνητα, ακόμη και σε… ασυνήθιστα μέρη.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *